Κακοκαιρία: “Βούλιαξε” η Θάσος – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία: “Βούλιαξε” η Θάσος – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες
Θάσος-Κακοκαιρία: Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα - Τροχαίο στον Κεφαλά kavalanews

Εκτεταμένες οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στη Θάσο. Πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά. Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των Λιμεναρίων και του Ποτού στη Θάσου. Σπίτια και ξενοδοχεία πλημμύρισαν ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν όταν φούσκωσε ρέμα από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή Ναυάγιο.

Οι κάτοικοι των Λιμεναρίων και του Ποτού από τις 2:00 τα ξημερώματα προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τη μανία της βροχής.

Έκλεισαν και δρόμοι στην Αστρίδα και στις Μαριές από φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από το νερό της βροχής ενώ πλημμύρισε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Θάσου δέχτηκε πληθώρα κλήσεων για απαντλήσεις υδάτων ενώ περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα, όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έφυγε στον γκρεμό στη στροφή του Κεφαλά.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο KavalaNews, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε άμεσα και το όχημα ανασύρθηκε καθώς και ο οδηγός με συρματόσκοινα που κρέμονταν από το σημείο στον γκρεμό.

Θάσος-Κακοκαιρία: Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα - Τροχαίο στον Κεφαλά kavalanews

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Το Σάββατο τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (10/07) στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα