Η Μαρία Απατζίδη στη ΓΑΔΑ – Ζήτησε εξηγήσεις για τον ξυλοδαρμό της από την ΕΛΑΣ

Η Μαρία Απατζίδη στη ΓΑΔΑ – Ζήτησε εξηγήσεις για τον ξυλοδαρμό της από την ΕΛΑΣ
Η Μαρία Απατζίδη στη ΓΑΔΑ Eurokinissi

Συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του κόμματός της η Μαρία Απατζίδη ζήτησε εξηγήσεις για τον τραυματισμό της από άνδρες των ΜΑΤ.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25 Μαρία Απατζίδη που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Η ίδια, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του κόμματός της, ζήτησε εξηγήσεις για την επίθεση που δέχθηκε, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα σημάδια στο πρόσωπό της. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής καταστολής, είχε επιδείξει και τη βουλευτική της ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 η αντιπροσωπεία του κόμματος δεν έλαβε κάποια απάντηση σχετικά με την εκτροπή των ενστόλων, και εξετάζεται η επόμενη κίνησή του.

Θυμίζουμε πως η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25, Μαρία Απατζίδη βρέθηκε μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη στη πορεία στα Προπύλαια που πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από πυρά αστυνομικού.

Η κυρία Απατζίδη δέχτηκε χτυπήματα από άνδρα των ΜΑΤ και μιλώντας στο NEWS 24/7 δήλωνε μεταξύ άλλων για το περιστατικό:

“Δεν υπήρχε καμία ένταση. Μας έλεγαν να περιοριστούμε σε μια λωρίδα και εμείς περπατούσαμε όπως μας υπέδειξαν. Στα καλά καθούμενα άρχισαν να με σπρώχνουν και με χτύπησαν. Όταν έδειξα στον άνδρα των ΜΑΤ την βουλευτική μου ταυτότητα προσπαθώντας να τον κάνω να σταματήσει, είπε: “Δεν με νοιάζει” και συνέχισε. Εκτός από εμένα χτυπήθηκαν και αλλά άτομα και μάλιστα ένας άνθρωπος μπροστα μου έφαγε ένα γκλομπ στο κεφάλι”.

“Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν ήμουν μέλος της Βουλής. Η διάθεση της Αστυνομίας ήταν συνολικά επιθετική. Θα ακολουθήσουν κινήσεις για το περιστατικό. Θα αποφασίσουμε στο ΜεΡΑ25 ποιες θα είναι αυτές” ολοκληρώνει.

Το ΜέΡΑ25 ζητά την κατάργηση των ομάδων “ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ που λειτουργούν με όρους συμμορίας”

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του «απαιτεί εδώ και τώρα κατάργηση των ομάδων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ και στελέχωση της ΕΛΑΣ αποκλειστικά με αποφοίτους των σχολών της, τουλάχιστον διετούς πραγματικής, δημοκρατικής εκπαίδευσης». Ταυτόχρονα, κλιμακώνει την επίθεση κατά της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις για την λειτουργία της.

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «συνεχίζονται οι βίαιες επιθέσεις της ΕΛΑΣ σε βάρος άοπλων και ανυποψίαστων πολιτών, μετά την δολοφονία 18χρονου Ρομά στο Πέραμα από αστυνομικούς, με επιθέσεις σε πορείες διαμαρτυρίας, σε βουλευτές, σε δικηγόρους, σε καταστηματάρχες, σε πολίτες που κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με μία αστυνομία και συγκεκριμένες ομάδες της που λειτουργούν με όρους συμμοριών».

Ταυτόχρονα, το ΜέΡΑ25 επικαλείται ηχογραφημένες συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για να υπογραμμίσει ότι αυτά «καταδεικνύουν μια σειρά από τερατώδη ψέματα από την πλευρά του υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη και της ίδιας της ΕΛΑΣ», υποστηρίζοντας ότι «πέραν όλων των άλλων οι δράστες αστυνομικοί είχαν και ρατσιστικό κίνητρο κατά την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων».

Συνεπώς, εκτιμά το ΜέΡΑ25, «όχι μόνο δεν υπάρχει καμία απολύτως μεταστροφή στον τρόπο δράσης της ΕΛΑΣ με την αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη, αλλά αντιθέτως είναι σαφές πως πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού η στρατικοποίηση και συμμοριοποίηση ομάδων της ΕΛΑΣ, τη στιγμή κιόλας που ακροδεξιοί και χρυσαυγίτικοι θύλακες εντός αυτής, καλά κρατούν δυστυχώς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα