Μαρία Απατζίδη στο NEWS 24/7 για χτυπήματα των ΜΑΤ: “Αν δεν ήμουν βουλευτής δεν ξέρω τι θα μου έκαναν”

Μαρία Απατζίδη στο NEWS 24/7 για χτυπήματα των ΜΑΤ: “Αν δεν ήμουν βουλευτής δεν ξέρω τι θα μου έκαναν”
Αστυνομική καταστολή σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας Eurokinissi

Χτυπήματα στο πρόσωπο δέχτηκε στην χθεσινή πορεία στα Προπύλαια η βουλεύτρια του ΜεΡΑ25, Μαρία Απατζίδη η οποία μίλησε στο NEWS 24/7 για την αναίτια αστυνομική καταστολή.

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25 Μαρία Απατζίδη βρέθηκε μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη στην χθεσινή πορεία στα Προπύλαια που πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από πυρά αστυνομικού.

Η κυρία Απατζίδη δέχτηκε χτυπήματα από άνδρα των ΜΑΤ και μιλώντας στο NEWS 24/7 περιέγραψε το περιστατικό:

“Είχαμε ξεκινήσει την πορεία γύρω στις 19:00 από τα Προπύλαια. Παρών ήταν και ο επικεφαλής των δυνάμεων της Αστυνομίας σε πορείες, τον οποίο τον έχω ξαναδεί σε αντίστοιχες περιστάσεις. Τον ενημέρωσα λοιπόν ότι βρισκόμαστε στον χώρο εγώ και ο Κρίτων Αρσένης ως αντιπροσωπεία των βουλευτών του κόμματος”.

“Αφού η πορεία έκανε κύκλο, φτάνουμε στο ύψος της Πανεπιστημίου. Εγώ είμαι στο μπροστινό μέρος της πορείας και ο Κρίτων πίσω στο πανό του ΜέΡΑ25. Ξαφνικά και χωρίς να γίνεται τίποτα, ενας ανδρας των ΜΑΤ με σπρώχνει με την ασπίδα του ενώ περπατάω. Τον ρωτάω γιατί με σπρώχνει και εκείνος τσαμπουκαλεμένος συνεχίζει να το κάνει και μου ρίχνει και μια αγκωνιά στο μάτι” περιγράφει η ίδια.

“Αμέσως έρχεται ένας συνάδελφος του και μας ρίχνουν ένα χημικό σπρέι. Σε εκείνο το σημείο δεν μπορούσα να δω και να αναπνεύσω και έτσι δεν μπόρεσα να σημειώσω τα διακριτικά του” συνεχίζει.

Η Μαρία Απατζίδη τονίζει πως η επίθεση των αστυνομικών στην πορεία στο ύψος της Πανεπιστημίου ήταν αναίτια καθώς όπως λέει:

“Δεν υπήρχε καμία ένταση. Μας έλεγαν να περιοριστούμε σε μια λωρίδα και εμείς περπατούσαμε όπως μας υπέδειξαν. Στα καλά καθούμενα άρχισαν να με σπρώχνουν και με χτύπησαν. Όταν έδειξα στον άνδρα των ΜΑΤ την βουλευτική μου ταυτότητα προσπαθώντας να τον κάνω να σταματήσει, είπε: “Δεν με νοιάζει” και συνέχισε. Εκτός από εμένα χτυπήθηκαν και αλλά άτομα και μάλιστα ένας άνθρωπος μπροστα μου έφαγε ένα γκλομπ στο κεφάλι”.

Αστυνομική καταστολή σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας INTIME NEWS

Η βουλευτής επισημαίνει επίσης πως δεν είχε προηγηθεί σε εκείνη τη στιγμή της πορείας καμία επιθετική κίνηση από πλευράς διαδηλωτών και επικρατούσε ηρεμία:

“Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν ήμουν μέλος της Βουλής. Η διάθεση της Αστυνομίας ήταν συνολικά επιθετική. Θα ακολουθήσουν κινήσεις για το περιστατικό. Θα αποφασίσουμε στο ΜεΡΑ25 ποιες θα είναι αυτές” ολοκληρώνει.

Αστυνομική καταστολή σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας Eurokinissi

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα