Μύκονος: Τακτική ακορντεόν χωρις σχέδιο – Προς άρση του lockdown λόγω “σταθεροποίησης”

Μύκονος: Τακτική ακορντεόν χωρις σχέδιο – Προς άρση του lockdown λόγω “σταθεροποίησης”
Μύκονος AP Photo/Thanassis Stavrakis

Στην άρση του lockdown στη Μύκονο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, επικαλούμενη σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεικτών, αλλά και υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων.

Στην άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου και τα οποία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, είναι πιθανό να προχωρήσει η κυβέρνηση από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 26 Ιουλίου και η κυβέρνηση αναμένεται να επικαλεστεί σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεικτών στο νησί, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και έχει προκαλέσει αχτίδα αισιοδοξίας. Για τελικές αποφάσεις θα πρέπει και τις επομενες 2-3 μέρες να μη σημειωθεί κάποια έξαρση.

Ένας ακόμη λόγος όμως είναι ότι η απόφαση για lockdown, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις επιχειρηματιών του νησιού, τουριστών ακόμα και του Δημάρχου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για άδικη απόφαση και η κυβέρνηση έχει βρεθεί μεταξύ των συμπληγάδων του υγειονομικού και του οικονομικού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι θα ισχύουν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Μπορεί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη να υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για lockdown, αλλά για μέτρα για ασφαλή διασκέδαση, ωστόσο εντός και εκτός Ελλάδος όλοι εξέλαβαν μια τέτοια κίνηση στο συγκεκριμένω νησί στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ως σήμα ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

H οργή των Μυκονιατών, όπως και να έχει, είναι μεγάλη αφού το νησί βρίσκεται στο μέσο της τουριστικής περιόδου με το 90% των προγραμματισμένων αφίξεων να έχει ήδη συντελεστεί, ενώ μετά το lockdown, υπήρξαν ακυρώσεις.

Καλά πληροφορημένη πηγή έλεγε στο NEWS24/7 ότι “αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται μόνο με τα ΜΑΤ” ενώ είναι σαφές ότι στο νησί υπάρχει η αίσθηση ότι η εφαρμογή των μέτρων θα παραμείνει ζητούμενο .

Σε κάθε περίπτωση αν η κυβέρνηση πάρει τελικά πίσω τα μέτρα, θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να μην υπάρξει νέα έξαρση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα