Η στιγμή της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο – Σοκάρει το βίντεο

Η στιγμή της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο – Σοκάρει το βίντεο
ERTNEWS

Σοκαριστικές εικόνες από την συντριβή Canadair που έπεσε κατά την κατάσβεση της φωτιάς στο μέτωπο στην Κάρυστο.

Σοκάρουν οι εικόνες από την πτώση Canadair στην Κάρυστο, που επιχειρούσε στην κατάσβεση του μετώπου της φωτιάς το μεσημέρι της Τρίτης (24/7).

Το αεροπλάνο φαίνεται να πετάει σε χαμηλό ύψος, να προσκρούει σε κάποιο δέντρο και στη συνέχεια να προσκρούει στο έδαφος. Τη στιγμή της συντριβής κατέγραψε κάμερα της ΕΡΤ:






Το αεροσκάφος Canadair CL-215 ήταν της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά.

Πληροφορίες των Αρχών -με βάση το οπτικό υλικό από τη συντριβή- αναφέρουν ότι το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πολιτικής Προστασίας, εντός του αεροσκάφους βρίσκονταν δύο πιλότοι. Αγνοείται η τύχη του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη.

Επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη στο σημείο όπου έπεσε το Canadair, καθώς το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες.






Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα