Επιτέλους πρωτοβουλία! Αντικατάσταση μηχανήματος στο Νοσοκομείο Παίδων 'Η Αγία Σοφία'

Επιτέλους πρωτοβουλία! Αντικατάσταση μηχανήματος στο Νοσοκομείο Παίδων 'Η Αγία Σοφία'
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Άμεση ήταν η ανταπόκριση στην έκκληση της "Φλόγας" για αντικατάσταση μηχανήματος στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία". Η εταιρεία Stoiximan, που βρίσκεται σταθερά κοντά στον Σύλλογο κάλυψε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό

Η εταιρεία Stoiximan ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Συλλόγου Φλόγα για τις ανάγκες των παιδιών με καρκίνο, προσφέροντας το ποσό των 9.000 ευρώ, προς αντικατάσταση μηχανήματος για την επεξεργασία των προς βιοψία ιστών, στο Παθολογοανατομικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων "η Αγία Σοφία".

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του προβλήματος που έθετε σε κίνδυνο τη θεραπεία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, από την πρόεδρο της Φλόγας, Μαρία Τρυφωνίδη, η ανταπόκριση από τις εταιρείες Stoiximan και TeleUnicom A.E ήταν άμεση.

Όπως είχε δηλώσει στο NEWS 247 η κα Τρυφωνίδη, "τα παιδιά με καρκίνο στις μέρες μας μπορούν να θεραπευτούν, αρκεί να έχουν τον σωστό εξοπλισμό, καλούς γιατρούς και την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Ωστόσο, ο εξοπλισμός που έχουν στη διάθεσή τους είναι παλαιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι γιατροί, να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους".

Το τελευταίο διάστημα είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα με το μηχάνημα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", το οποίο έχρηζε άμεσης αντικατάστασης.

"Τα μηχανήματα αυτά βοηθούν και τους γιατρούς, να κάνουν σωστή διάγνωση για τη βιοψία. Με τον καιρό όμως, είναι λογικό να φθείρονται και να χρειάζονται αλλαγή. Και τα παιδιά αυτά δεν έχουν μία γρίπη, έχουν κάτι σοβαρό, πάσχουν από καρκίνο και η βιοψία γι'αυτά τα παιδιά είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού από το αποτέλεσμά της εξαρτάται και η θεραπεία που θα ακολουθήσουν", είχε πει χαρακτηριστικά η κυρία Τρυφωνίδη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, αναφέρεται:

"Το παιδί με καρκίνο, αποκτάει με την προσφορά των κοινωνικά αλληλέγγυων εταιρειών απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό που σε συνδυασμό με την ιατρική φροντίδα μπορεί να το οδηγήσει σε ίαση. Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παροχής τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο "Stoiximan, η οποία βρίσκεται σταθερά δίπλα στην Φλόγα τα τελευταία χρόνια ακόμα μια φορά ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών με καρκίνο και καλύπτει  την προμήθεια μηχανήματος για την επεξεργασία των προς βιοψία ιστών στο Παθολογοανατομικό τμήμα Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» αξίας 9.000 ευρώ. Η εταιρεία TeleUnicom A.E αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Sony Mobile, με δωρεά της προς τον Σύλλογο Φλόγα, κάνει πραγματικότητα την αντικατάσταση  ξεπερασμένου εξοπλισμού του Οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού» προσφέροντας  φορητή Σχισμοειδή Λυχνία και φορητό αυτόματο Διαθλασίμετρο συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι γονείς της Φλόγας ευχαριστούν τις παραπάνω εταιρείες και τονίζουν την ουσιαστική συμβολή τους στο έργο της Φλόγας: Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε δίπλα μας πολύτιμους σύμμαχους στον αγώνα που δίνουμε για τα παιδιά μας ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και που με την βοήθεια τους συνεχίζουμε το έργο μας για την καλύτερη ιατρική φροντίδα των παιδιών μας. Εκ μέρους των γονιών της Φλόγας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκκληση από τη Φλόγα, για αντικατάσταση μηχανήματος στο Νοσοκομείο Παίδων 'Η Αγία Σοφία'

Μ. Τρυφωνίδη: Καλοί οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες αλλά εδώ πεθαίνουν παιδιά. Χρειαζόμαστε γιατρούς

SHARE: