Η τραγική ιστορία του 15χρονου Jimmy και η επέμβαση που αλλάζει τη ζωή του

Η τραγική ιστορία του 15χρονου Jimmy και η επέμβαση που αλλάζει τη ζωή του

Σε ηλικία 6 ετών είχε χάσει το πόδι του. Μέχρι τα 12 δεν είχε πάει σχολείο

Οι γιατροί και το προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, προχώρησαν την Πέμπτη σε μία πρωτοποριακή επέμβαση.

Η επέμβαση, στην οποία συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής Μ. Τυλλιανάκης και Π. Μέγας καθώς και ο Aναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Σταύρος Κάκκος, πραγματοποιήθηκε στον Jimmy, από την Τανζανία, ο οποίος ήρθε αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό στην Ελλάδα, με την αρωγή της φιλανθρωπικής οργάνωσης Tanzanian Orphans Mission.

ADVERTISING

Κατά τη διάρκεια της πρωτοποριακής επέμβασης, έγινε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνημικής κατά 180ο μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.

Η τραγική ιστορία του Jimmy όπως την μεταφέρει η Τanzanian Οrphans Μission

Ήταν 6 χρονών ο Jimmy όταν μια βροχερή μέρα έβοσκε τα ζώα τους και επειδή κρύωσε πολύ μπήκε στην καλύβα τους για να ζεσταθεί κοντά στην φωτιά. Εκεί τον πήρε ο ύπνος και έγινε κάτι τρομερό. Πήρε φωτιά!

Δόξα στο Θεό που η μεγάλη του αδελφή, η οποία ήταν έξω από την καλύβα , είδε την φωτιά και έτρεξε να τον σώσει. Δυστυχώς όμως ήδη τα πόδια του είχαν καεί!

Δεν τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα, όταν μετά από μέρες τον πήγαν στον γιατρό, να είναι αργά. Ο γιατρός ακρωτηρίασε το ένα του πόδι.

Το άλλο δυστυχώς έμεινε αγκυλωμένο και ατροφικό.

Ο Jimmy λοιπόν έμελλε να είναι ένα ανάπηρο εγκαταλελειμμένο από τους γονείς του παιδί χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον. Τον άφησαν να τον προσέχει η γιαγιά που ήταν τυφλή από το ένα μάτι της.

Ήταν 12 χρονών όταν τον συνάντησε η Οργάνωση και δεν είχε πάει ποτέ σχολείο. Μόνος στην άκρη του δρόμου μπροστά από το σπίτι της γιαγιάς του σερνόταν με τα χέρια του στο χώμα και περνούσε τον καιρό του παρακολουθώντας τους ανθρώπους που περνούσαν από κει.

Τα μέλη του Τanzanian Οrphans Μission τον έβαλαν μέσα στην οικογένεια της Οργάνωσης και φρόντισαν να του αγοράσουν μια καρέκλα για να μπορεί να μετακινείται λίγο πιο εύκολα.

Του έδωσαν την ευκαιρία να πάει σχολείο και μάλιστα είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές.

Όνειρο του είναι να παίξει ποδόσφαιρο με τα παιδιά και να σπουδάσει ιατρική.

Τώρα, δόθηκε στον Jimmy άλλη μία ευκαιρία, εκτός από τη συμπαράσταση. Να περπατήσει!

Η φιλανθρωπική οργάνωση ευχαριστεί τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα.

SHARE:

24Media Network