Ιανός: Άκαρπες οι έρευνες για την αγνοούμενη οδηγό στο Μουζάκι – Σχεδόν 1.000 διασώσεις

Ιανός: Άκαρπες οι έρευνες για την αγνοούμενη οδηγό στο Μουζάκι – Σχεδόν 1.000 διασώσεις
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καρδίτσα Eurokinissi

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 4.026 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 946 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα

Μετά το ισχυρό χτύπημα του Ιανού και την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου έως σήμερα το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 4.026 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 946 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσης της Πυροσβεστικής:

  • «Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 849 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 97 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 477 κοπές δέντρων, και 59 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 73 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 26 αντλήσεις και 47 κοπές δέντρων.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 283 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 77 διασώσεις, 218 αντλήσεις και 7 κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 42 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 2779 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 772 διασώσεις – απομακρύνσεις, 2274 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων – αφαιρέσεις αντικειμένων.

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν 3 άτομα. Mία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας, ένας άνδρας, 63 ετών, πλησίον του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας και ένας άνδρας, από οικία στην Καστανιά Καρδίτσας

Οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοούμενης στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας συνεχίζονται και επιχειρούν 28 Πυροσβέστες με έξι διασωστικές λέμβους από την 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ καθώς και δύο drones από την 1η ΕΜΑΚ. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών συνεχίζουν να επιχειρούν, σε αντλήσεις και κοπές δέντρων κυρίως στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας».

Πλέον από τις Αρχές έχει διαπιστωθεί πως η άτυχη οδηγός ήταν πράγματι μόνη στο όχημά της όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σημειώνεται, πως είναι αρκετές οι περιπτώσεις που τα σωστικά συνεργεία προσέγγισαν με ελικόπτερο εγκλωβισμένους κτηνοτρόφους στην Θεσσαλία, αρκετοί εκ των οποίων αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα ζώα τους και απλά ζήτησαν να τους αποσταλούν προμήθειες, ωστόσο όσοι δεν θέλησαν να απομακρυνθούν, διαπιστώθηκε εξίσου πως ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά πλήρως αποκομμένοι αφού το οδικό δίκτυο της περιοχής έχει καταστραφεί σε ανυπολόγιστο βαθμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version