“Ιανός”: “Η Καρδίτσα τελείωσε. Δεν ξέρω πώς θα ξεπεράσουμε αυτήν την καταστροφή”

“Ιανός”: “Η Καρδίτσα τελείωσε. Δεν ξέρω πώς θα ξεπεράσουμε αυτήν την καταστροφή”
Τεράστια η καταστροφή στο κέντρο της Καρδίτσας News 24/7

Ανυπολόγιστη η καταστροφή που προκάλεσε το πέρασμα του κυκλώνα στην οικονομική ζωή της Καρδίτσας

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που καταγράφονται στην πόλη της Καρδίτσας από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα “Ιανός“. Μέχρι και χθες το απόγευμα (21/9)  πραγματοποιούνταν απαντλήσεις υδάτων σε δεκάδες σημεία, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Απαντλήσεις υδάτων στο κέντρο της Καρδίτσας News 24/7

News24/7

 

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους γύρω δρόμους είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να περισώσουν ότι είχε απομείνει από τα εμπορεύματά τους.

News 24/7

 

Η εικόνα στις οδούς Κουμουνδούρου, Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραϊσκάκη θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, με τη συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων να έχουν  υποστεί σημαντικές ζημιές. “Καταστραφήκαμε…”, λέει η Μαρία Καραντώνη, η οποία διατηρεί ανθοπωλείο στο κέντρο της πόλης. “Μιλάμε για τεράστια ζημιά, δεν ξέρω πως θα ορθοποδήσει η Καρδίτσα έπειτα από αυτό. Το ύψος του νερού έφτανε τους 70 πόντους στο μαγαζί μου, χάλασαν τα ψυγεία μας, καταστράφηκαν εμπορεύματα, λουλούδια…”, καταλήγει.

Οι κάτοικοι της Καρδίτσας προσπαθούν να επιστρέψουν στους ρυθμούς πριν τον "Ιανό" News 24/7

 

Λίγα μέτρα παρακάτω έχει το δικό του μαγαζί ο Θεμιστοκλής Πασχαλάς. “Το κέντρο της Καρδίτσας έχει καταστραφεί οικονομικά. Δεν υπάρχει μαγαζί που να μην έχει υποστεί ζημιές. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό πράγμα -πέρασε ένα ποτάμι μέσα από την πόλη”.

Πληγές μετρούν οι καταστηματάρχες στην Καρδίτσα News 24/7

 

Ο Γιάννης Κορομπίλης έχει μαγαζί με εποχιακά είδη και χαρτικά κοντά στην αγορά. Στην περίπτωσή του η καταστροφή αγγίζει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ. “Όσα εμπορεύματα είχα μέσα σε δύο αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Ακόμα και τώρα που μιλάμε, τρεις μέρες μετά, αν μπείτε στις αποθήκες υπάρχει 20 εκατοστά λάσπη. Τελείωσε η Καρδίτσα. Δεν ξέρω πως θα ξεπεράσουμε αυτήν την καταστροφή”.

Εικόνες καταστροφής στο κέντρο της Καρδίτσας News 24/7

News24/7

 

Στο μεταξύ, επίσκεψη πραγματοποίησε, χθες, στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε: “Η εικόνα που έχουμε από τις καταστροφές στην Καρδίτσα είναι εικόνα ολικής καταστροφής. Συνομίλησα με απελπισμένους ανθρώπους, επαγγελματίες, πολίτες που έχουν χάσει άλλοι την επιχείρησή τους, τα εμπορεύματά τους, Είναι μια εικόνα που αξίζει τον κόπο να τη δει κανείς γιατί δεν είναι εύκολο να την περιγράψει”.

News24/

Σήμερα, την πόλη της Καρδίτσας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοούμενης στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας. Ο θλιβερός απολογισμός είναι έως τώρα τρεις νεκροί.

News24/7

News24/7

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα