Φ. Βελεσιώτου: Διαμαρτύρεται για τη μη στήριξη των καλλιτεχνών- "Από σήμερα σιωπώ!"

Φωτεινή Βελεσιώτου
Φωτεινή Βελεσιώτου FACEBOOK

"Θεωρώ υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά και να ενισχύσει τον κλάδο της τέχνης και του πολιτισμού" σημειώνει στο κείμενό της η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Το δικό της κείμενο διαμαρτυρίας ανήρτησε η Φωτεινή Βελεσιώτου απευθυνόμενη στην κυβέρνηση που, αφότου αποφασίστηκε να ακυρωθούν όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού, δεν ανακοίνωσε καμία στήριξη για τους καλλιτέχνες.

"Προσπαθούσα να δίνω και εγώ – όπως και άλλοι συνάδελφοι – δύναμη και κουράγιο στου συμπολίτες μου. Από σήμερα ΣΙΩΠΩ", αναφέρει η δημοφιλής ερμηνεύτρια στην ανάρτηση της.

"Η αναλγησία της πολιτείας για τους ανθρώπους της τέχνης και όσους εμπλέκονται, είναι πασιφανής. Η επιστροφή στην κανονικότητα αφορά όλους μας, όσο φυσικά το επιτρέπει η κατάσταση και σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της πορείας του κορονοϊού. Αν παρόλα αυτά δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και οι παραστάσεις του πολιτισμού και τα μέτρα παραμένουν επισφαλή για την υγεία μας, θεωρώ υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά και να ενισχύσει τον κλάδο της τέχνης και του πολιτισμού", σημειώνει.

"Οι καλλιτέχνες, επαγγελματίες του θεάματος και όλοι οι εργάτες του πολιτισμού έχουν και αυτοί δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι σε συνθήκες εξαθλίωσης. Όλοι όσοι μας ακούτε, στηρίξτε με τη δική σας φωνή τους ανθρώπους του πολιτισμού. ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς, Φωτεινή Βελεσιώτου" καταλήγει η σπουδαία μουσικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μουσική, Κορονοϊός, Κυβέρνηση
SHARE: