Ιερώνυμος: “Βγείτε στις παραλίες και στο Σύνταγμα και βγάλτε συμπέρασμα”

Ιερώνυμος: “Βγείτε στις παραλίες και στο Σύνταγμα και βγάλτε συμπέρασμα”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, εξερχόμενος του ναού μίλησε στις κάμερες για τα μέτρα που λήφθηκαν για τη συγκεκριμένη μέρα, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης”, είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ για τις συνθήκες που επικρατούν τόνισε πως “όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα”.

Σε ερώτηση για τον διάλογο με τον πρωθυπουργό, είπε: “Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς”.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: “Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα