Ημαθία: 72χρονος είχε γεμίσει το σπίτι του με αρχαία και όπλα

Ημαθία: 72χρονος είχε γεμίσει το σπίτι του με αρχαία και όπλα

"Μουσείο" με αρχαία και όπλα είχε κάνει το σπίτι του, σε χωριό της Ημαθίας, ένας 72χρονος, ο οποίος και στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Πλήθος αρχαίων αντικειμένων και δεκάδες όπλα βρέθηκαν στο σπίτι ενός 72χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (28/09) σε χωριό της Ημαθίας.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, έγινε έρευνα στο σπίτι του ηλικιωμένου, όπου μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν συνολικά 1.230 χάλκινα και ασημένια νομίσματα της ελληνιστικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου όπως και χάλκινα και λίθινα κοσμήματα βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. 

Και δεν ήταν μόνο αυτά, καθώς βρέθηκαν ακόμη 1 πολεμικό τυφέκιο, 7 πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων, 6 περίστροφα και 2 κυνηγετικά όπλα. Εντοπίστηκε, επίσης, μεγάλος αριθμός ανιχνευτών μετάλλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία.

Σε βάρος του 72χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για παράνομη οπλοκατοχή και υπεξαίρεση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Ημαθία: 72χρονος είχε γεμίσει το σπίτι του με αρχαία και όπλα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network