Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους: Κυνηγός ανέφερε ότι είδε συντρίμμια στο Δίκορφο

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους: Κυνηγός ανέφερε ότι είδε συντρίμμια στο Δίκορφο
Epiruspost.gr

Ο κυνηγός ανέφερε στις Αρχές πως είδε συντρίμμια στην ορεινή περιοχή του Δίκορφου Ιωαννίνων προς Ελάτη Ιωαννίνων - Ομάδες διασωστών σπεύδουν προς την περιοχή προς αναζήτηση και επαλήθευση της πληροφορίας.

Νέα τροπή πήραν οι έρευνες των διασωστικών ομάδων στην ορεινή περιοχή των Ιωαννίνων μετά από πληροφορία που έλαβαν από κυνηγό ότι πιθανόν είδε συντρίμμια του

μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στην περιοχή την Κυριακή, στην ορεινή περιοχή του Δίκορφου Ιωαννίνων προς Ελάτη Ιωαννίνων.

Όλες οι διασωστικές ομάδες σπεύδουν προς την περιοχή προς αναζήτηση των συντριμμιών και για επαλήθευση της πληροφορίας που έλαβαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νεότερο, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για τύχη του αγνοούμενου πιλότου.

Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες Β/Α του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα σήμερα, ως συνέχεια της αρχικής κινητοποίησης για την πτώση του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που αγνοούνταν από τις 31 Ιανουαρίου.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 45 Πυροσβέστες και 20 οχήματα και συγκεκριμένα 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου, 12 Πυροσβέστες με 6 οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και δύο πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο Sikorsky (S-55), ένα αεροσκάφος C-130 και ένα αεροσκάφος CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού  Στρατού, ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:20 τοπική ώρα από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και έκτοτε χάθηκε το στίγμα του και δεν έχει επικοινωνήσει.

Συγκεκριμένα στις 13:20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16:30.

Πρόκειται για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Egnatia Aviation, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι ιρακινής καταγωγής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα