Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας
Εκπαιδευτικό αεροσκάφος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση που επικεντρώνεται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και έκτοτε χάθηκε το στίγμα του και δεν έχει επικοινωνήσει.

Συγκεκριμένα στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα. Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16:30.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους μετέχουν ένα ελικόπτερο Agusta Bell που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου, ένα Canadair CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη και ένα C130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες έχουν εστιάσει στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου πριν από το Μέτσοβο, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Εγνατία Aviation.. Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη του. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος από το αεροσκάφος προτού πέσει το σκοτάδι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα