Ιωνίδειος σχολή: Στην αστυνομία οι δύο μαθητές που μίλησαν στο NEWS 24/7 για την κατάληψη

Ιωνίδειος σχολή: Στην αστυνομία οι δύο μαθητές που μίλησαν στο NEWS 24/7 για την κατάληψη
Από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του Πειραιά NEWS24/7

Πρακτικές άλλων εποχών θυμίζουν αυτά που έγιναν στην Ιωνίδειο σχολή του Πειραιά. Μαθητές που είχαν δώσει συνέντευξη στο NEWS24/7 για την κατάληψη στο σχολείο κατηγορούνται για βιαιοπραγίες και έχει σχηματιστεί εις βάρος τους δικογραφία.

Στις αρχές του Οκτώβρη του 2020, το NEWS 24/7 φιλοξένησε ένα θέμα για την κατάληψη της Ιωνιδείου σχολής του Πειραιά.

Οn camera μίλησαν ένα αγόρι, μαθητής της Α’ Λυκείου και ένα κορίτσι, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου τα οποία ανέδειξαν με σαφήνεια και θάρρος τα προβλήματα του σχολείου τους.

Την Δευτέρα, οκτώ μήνες μετά, τα παιδιά κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους από την εισαγγελία του Πειραιά! Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για βιαιοπραγία κατά του Λυκειάρχη αλλά και για το συντονισμό παράνομων ενεργειών που είχαν ως στόχο τη φθορά ξένης περιουσίας!

Είναι εξοργιστικό! Και όμως συνέβη στην Ελλάδα το 2021 μετά μάλιστα από ανώνυμες καταγγελίες ανθρώπων που φέρονται να είναι γονείς άλλων μαθητών του σχολείου.

Ολα αυτά ενώ ο ίδιος ο Λυκειάρχης έχει διαψεύσει με δική του κατάθεση ότι έπεσε θύμα βιαιοπραγίας σωματικής ή λεκτικής από τους μαθητές. Στη δικογραφία, κατά πληροφορίες, υπάρχουν και φωτογραφίες των παιδιών τραβηγμένες με screenshot από το site του NEWS 24/7.

Στην αστυνομία κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί και ο Γιάννης Μοίρας, ως εκπρόσωπος του ΔΣ του συλλόγου γονέων του Λυκείου του σχολείου κάτι που σημαίνει ότι στο στόχαστρο μπαίνουν και οι γονείς.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χαρακτηρίζονται ως ταραχοποιά στοιχεία τα οποία δρουν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δημιουργώντας προβλήματα στο σχολείο κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Οπως είναι κατανοητό, τα δύο παιδιά έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά ενώ το βάρος για τη μαθήτρια είναι μεγαλύτερο καθώς σε 13 ημέρες μπαίνει στη μάχη των Πανελλήνιων εξετάσεων. Ούτε αυτό όμως έγινε σεβαστό…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα