ΙΣΑ για "Δρ. Θάνατο": Οι πολίτες να απορρίπτουν λύσεις εκτός επιστημονικών ορίων

Διάδρομος νοσοκομείου
Διάδρομος νοσοκομείου EUROKINISSI

Με αφορμή τη σύλληψη του απατεώνα που προσποιείτο τον γιατρό, ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή του κοινού. "Είναι σημαντικό οι πολίτες να απορρίπτουν κάθε θεραπευτική μέθοδο που πουλάει φρούδες ελπίδες" τονίζεται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη σύλληψη αδίστακτου απατεώνα, που προέβη σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, εφιστά την προσοχή του κοινού.

Ο προέδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ζητήσει από την Εισαγγελία να ενημερωθεί για την επικίνδυνη δράση του αδίστακτου απατεώνα και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες του Συλλόγου διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους για να επικαιροποιήσουν και να διασφαλίσουν τις πιστοποιήσεις των μελών του και να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία.

«Θα πρέπει, ωστόσο, και ο πολίτης να αναζητά τη σχετική πιστοποίηση του ΙΣΑ στα ιατρεία που επισκέπτεται. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή του κάποια παρατυπία, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Επίσης, είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένος και να απορρίπτει κάθε θεραπευτική μέθοδο που πουλάει φρούδες ελπίδες και υπόσχεται λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Έγκλημα
SHARE:

24Media Network