Και τρίτη έρευνα κατά του Μένιου Φουρθιώτη

Και τρίτη έρευνα κατά του Μένιου Φουρθιώτη
Ο Μένιος Φουρθιώτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Νέα προκαταρκτική εξέταση αυτή τη φορά για τη δημοσιογραφική ιδιότητα του Μ. Φουρθιώτη διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας

Σε νέους “μπελάδες” μπαίνει ο Μ. Φουρθιώτης σε βάρος του οποίου ξεκινά νέα προκαταρκτική εξέταση, αυτή τη φορά για τη δημοσιογραφική ταυτότητα, η οποία εμφανίζεται ως πλαστή. Ήδη έχουν διαταχθεί άλλες δύο έρευνες αναφορικά με τις καταγγελίες Βρούτση για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκίνησε την τρίτη κατά σειρά έρευνα , για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε και θα εξετάσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Νικ. Στεφανάκος, θα συσχετίζονται όλες οι αναφορές φορέων και υπουργείων για τη διαπίστευση ή μη του Μένιου Φουρθιώτη σε αυτά, καθώς όπως έχει καταγγελθεί, χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να εισέρχεται ανενόχλητο στα υπουργεία.

‘Ήδη σχετική αναφορά έχει διαβιβάσει στις εισαγγελικές αρχές η ΕΣΗΕ, μέσω της οποία γνωστοποιείται πως ο παρουσιαστής δεν είναι μέλος της και για αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση. «Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοσιογραφικού συνδικαλιστικού οργάνου, ενώ γίνεται γνωστό πως θα ζητήσει επίσημη έγγραφη ενημέρωση από όλους τους φορείς και τα υπουργείο για το αν ο Μ. Φουρθιώτης έχει υπάρξει ή αιτηθεί διαπιστευμένος συντάκτης, επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, στις εισαγγελικές αρχές έφτασε ο πρώτος φάκελος, με αποστολέα τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασιούλα, ο οποίος θα συσχετιστεί με την επίμαχη δικογραφία. Στο φάκελο περιλαμβάνονται -κατά πληροφορίες- έγγραφα τα οποία είχε υποβάλει ο ίδιος ο Μ. Φουρθιώτης ζητώντας να διαπιστευθεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, “μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της”. Μάλιστα, τονίζεται ότι “το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη” .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα