Καιρός: Εντείνεται ο καύσωνας – Έως τους 43 ο υδράργυρος

Καιρός: Εντείνεται ο καύσωνας – Έως τους 43 ο υδράργυρος
Καύσωνας στην Αττική Eurokinissi

Σε πολύ υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

O καιρός με μία ματιά

Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα

• Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

• Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλές τιμές περί τους 40 με 43 °C στα ηπειρωτικά και 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη σε νησιωτικές περιοχές

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 41 με 43 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 35 με 39 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 μ4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 30/7/1908 είχαμε μεγάλες πλημμύρες στη Φθιώτιδα. — Το 1995 και μετά από ισχυρές καταιγίδες είχαμε ένα νεκρό από πλημμύρες στην Κέρκυρα. — Το 1998 εκδηλώθηκαν δασικές πυρκαγιές σε Θεσσαλία, Πελ/νησο, Αττική. Στην Αττική σημειώθηκαν 40°C . Το 1999 εκδηλώθηκες καταιγίδα με χαλάζι στην Αθήνα, με πλημμύρες στα Ν. προάστια. Το 2003 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Πέλλας και της Ελασσόνας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα