Καιρός: “Πνιγμένη” στη σκόνη η Αθήνα – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα

Καιρός: “Πνιγμένη” στη σκόνη η Αθήνα – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα intime

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές "πνίγουν" σήμερα την Αθήνα. Όλη τη μέρα θα διατηρηθεί το φαινόμενο, πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Γεμάτη αφρικανική σκόνη ξύπνησε σήμερα η Αθήνα, με αυξημένες συγκεντρώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και με τη μορφή λασποβροχών. Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει από την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ βελτίωση αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Μεταβολή του καιρού με βροχές την Κυριακή και Δευτέρα στα βόρεια και τα ανατολικά.

Σήμερα Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με λίγα φαινόμενα αλλά βαθμιαία και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και όπου θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/04

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια, θα γίνουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου και νησιά τους 19 με 21

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/04

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα νότια και από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04

Στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, το απόγευμα όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/04

Στη δυτική Ελλάδα λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην ανατολική χώρα, νεφώδεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε πτώση.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Οδεύοντας προς το Πάσχα τάση για κανονικές θερμοκρασίες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα