Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές – Ενισχυμένοι βοριάδες

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές – Ενισχυμένοι βοριάδες
Καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ.

Εβδομαδιαία προοπτική

Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο με πρόσκαιρη μεταβολή την ερχόμενη Τρίτη . Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Σήμερα Παρασκευή στα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδικά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα επικρατήγσουν μεταβλητοί άνεμοι εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα

  • Στις 4/2/1949 είχαμε 230mm βροχόπτωσης σε 24 ώρες στα Χανιά της Κρήτης προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Σημειώθηκαν 20εκ χιονόστρωσης στη Λαμία και ασθενής χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας.
  • Το 2005 είχαμε χιονοπτώσεις στην Αθήνα και ισχυρές χιονοπτώσεις στον Έβρο.
  • Το 2007 σημειώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
  • Το 2012 υδροσίφωνας επηρέασε τις Αλυκές Λευκίμμης στη Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα