Καισαριανή: Χημικά σε διαδηλωτές πριν την ομιλία Τσίπρα

Καισαριανή: Χημικά σε διαδηλωτές πριν την ομιλία Τσίπρα
Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη Καισαριανη, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Χημικά έριξαν τα ΜΑΤ εναντίον πορείας μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν την ομιλία Τσίπρα στην Καισαριανή. Καταγγελία από τη Λαϊκή Ενότητα (Vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας πολιτών που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Καισαριανή.  

Συγκεκριμένα, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά εναντίων των πολιτών και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής για την απόδοση του χώρου θυσίας στον Δήμο και το λαό.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος με επιστολή του γνωστοποίησε ότι δε θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, αναφέροντας πως η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής.

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές

Η ανακοίνωση του κόμματος αναλυτικά:

“Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές, μέλη κομμάτων και φορέων της Αριστεράς καθώς και πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά της κυβερνητικής «φιέστας» στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση έγινε ακόμη και κατά κατοίκων της περιοχής οι οποίοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ακούστηκαν τα συνθήματα: «Της Καισαριανής οι αγωνιστές δεν ψήφισαν μνημόνια, έπεφταν μαχητές», «Αυτό το σκοπευτήριο ποτέ δεν θα χαθεί, με αίμα του λαού έχει ποτιστεί» και «Αυτό το ΟΧΙ του λαού, ο Τσίπρας το ξεπούλησε σε ΕΕ και ΔΝΤ».

Η αστυνομική βία και ο ωμός αυταρχισμός ήταν το αναγκαίο συμπλήρωμα της προσπάθειας της κυβέρνησης Τσίπρα να καπηλευτεί τη μνήμη των εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, την ώρα που με τις μνημονιακές πολιτικές της προσβάλλει τα οράματα και τους αγώνες τους για λευτεριά, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Με αγώνες τιμάμε τις μνήμες των νεκρών και όχι με προσκύνημα των πολυεθνικών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα