Κακοκαιρία Ελπίδα: Πυκνή χιονόπτωση έντυσε στα λευκά τη Φλώρινα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πυκνή χιονόπτωση έντυσε στα λευκά τη Φλώρινα
Facebook

Η κακοκαιρία Ελπίδα έντυσε στα λευκά τη Δυτική Μακεδονία, όπου πυκνή χινοπτώση σημειώνεται στη Φλώρινα. Βίντεο απο το κατάλευκο τοπίο δημοσίευσε το CBS News.

Με την κακοκαιρία Ελπίδα να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της, η Φλώρινα έχει ντυθεί στα λευκά. Χιονίζει συνεχώς στην περιοχή ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έχουν κλείσει δρόμοι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι έντονες, καθώς το Σάββατο (22/1) πρόκειται να χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Το κατάλευκο σκηνικό στη Φλώρινα φαίνεται σε σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter το CBS News.

Χιόνια πέφτουν και στην Κομοτηνή.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ποιοι δρόμοι ειναι κλειστοί, που χρειάζονται αλυσίδες

https://www.news247.gr/download/4160//451000/dromoi.pdf

 

Κακοκαιρία Ελπίδα: Live η εξέλιξη του φαινομένου

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα κινηθεί

Ένα από κύρια χαρακτηριστικά της “Ελπίδας” είναι η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από το Σάββατο, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, καθώς σε ορισμένες περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρός θα είναι και ο παγετός, ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, όπου μάλιστα τοπικά θα είναι ολικός, με περιοχές κυρίως στα ΒΔ, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κάτω του μηδενός.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια σε όλη τη χώρα

Οι πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι έντονες, καθώς το Σάββατο (22/1) πρόκειται να χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και μετά το μεσημέρι βαθμιαία ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 3 με 5 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αντίστοιχη θα είναι η κατάσταση και την Κυριακή, καθώς παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά, οι οποίες στην Εύβοια και το Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Τη νύχτα στα βόρεια οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η πτώση θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Κακοκαιρία Ελπίδα – Τη Δευτέρα 24/1 το 2ο κύμα

Τη Δευτέρα (24/1) οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ την Τρίτη τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Συνεχής ενημέρωση για την κακοκαιρία Ελπίδα στο NEWS 24/7. Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι σε εξέλιξη, αναφορές για χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στο news247.gr με την εγκυρότητα του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα