Κακοκαιρία Ελπίδα: Τι λειτουργεί και τι όχι σήμερα, Τετάρτη

Κλειστά καταστήματα λόγω κακοκαιρίας eurokinissi

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν κλειστά καταστήματα λιανικού εμπορίου και τράπεζες σε Αττική και περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία. Ποια καταστήματα λειτουργούν κανονικά.

Κλειστά παραμένουν για δεύτερη συνεχή ημέρα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι τράπεζες σήμερα Τετάρτη (26/1). Ανοικτά είναι τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία Ελπίδα.

Συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, παραμένουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης, ανοικτά είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Κανονικά οι λαϊκές αγορές

Οι λαϊκές αγορές την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 λειτουργούν κανονικά, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αυτό ανακοίνωσε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών την Τρίτη.

Όπως ανέφερε η ομοσπονδία: «Λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη την Αττική, οι λαϊκές αγορές για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, όπου αυτό είναι εφικτό».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία των κατά τόπους λαϊκών αγορών μπορούν οι επαγγελματίες να επικοινωνούν με τα σωματεία τους.

Κλειστές οι τράπεζες στις περιοχές που έχουν αργία

«Καθώς με νεότερη απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διατηρείται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων φυσικών φαινομένων στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και στις περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι στις παραπάνω και μόνο περιοχές τα τραπεζικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 και δεν θα εκτελούν συναλλαγές για το κοινό», αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της, η οποία παραπέμπει και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Οι λοιπές τραπεζικές λειτουργίες και ηλεκτρονικές πληρωμές και απαραίτητες εκκαθαρίσεις συναλλαγών θα διενεργούνται κανονικά», αναφέρει η ΕΕΤ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK