Ιανός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ιανός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη καθώς το Ιόνιο ήταν το πρώτο που επηρεάστηκε από την κακοκαιρία "Ιανός",

Στη δίνη της κακοκαιρίας “Ιανός” είναι η χώρα, με τον μεσογειακό κυκλώνα να έχει ήδη πλήξει ήδη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται και οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα “χτυπήσουν” και αυτές τις περιοχές.

Δείτε Live την πορεία του φαινομένου:

Οι κάτοικοι των τριών νησιών του Ιονίου, βρίσκονται σε επιφυλακή, φοβούμενοι το «χτύπημα» του Ιανού. Γι’ αυτό το λόγο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιονίων Νήσων εξέδωσε ανακοίνωση όπου προβαίνει σε «ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, για περιορισμό των μετακινήσεών τους σε όλη την επικράτεια του νησιού» μέχρι αργά τη νύχτα σήμερα, Παρασκευή 18/9.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7 όλες τις εξελίξεις για την επέλαση της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι σήμερα, Παρασκευή πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και το Σάββατο στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα