Κακοκαιρία “Μήδεια”: Εντοπίστηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι στην Κρήτη – Συνεχίζονται τα προβλήματα

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Εντοπίστηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι στην Κρήτη – Συνεχίζονται τα προβλήματα
Προβλήματα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδεια" Eurokinissi

Καλά στην υγεία τους οι τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούνταν μετά την επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδεια". Στην Αττική τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, που έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία λόγω πτώσης δέντρων.

Η Κρήτη δέχεται σήμερα το πλήγμα της σφοδρής κακοκαιρίας “Μήδεια”. Τρεις κτηνοτρόφοι που δηλώθηκαν λίγο πριν τις 9 το πρωί ως αγνοούμενοι στην περιοχή Αραβάνες Ρεθύμνου Κρήτης, εντοπίστηκαν από τους άντρες της Πυροσβεστικής στις 11 το πρωί, είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, η Π.Υ. Ρεθύμνου, το Π.Κ. Περάματος, το Π.Κ. Αγ. Φωτεινής, καθώς και η 3η ΕΜΑΚ με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, την ΟΟΕΔ και ομάδα ΣμηΕΑ (drones).

Αναφορικά με τα θύματα από την κακοκαιρία η Πολιτική Προστασία δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεση σχέση με την κακοκαιρία αλλά έμμεσοι λόγοι που οδήγησαν στον θάνατό τους και έτσι δεν τους χαρακτηρίζει επισήμως θύματα της κακοκαιρίας. Η περίπτωση του ηλικιωμένου στην Μυρτιά Βόρειας Εύβοιας που πέθανε λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση αφού δεν λειτουργούσε το μηχάνημα παροχής οξυγόνου που είχε είναι μία περίπτωση που μπορεί να θεωρηθεί άμεση.

Στο Τρούπι της Εύβοιας έγινε προσπάθεια προσέγγισης του ηλικιωμένου νεφροπαθούς, όμως μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία ήταν ήδη αργά ενώ η περίπτωση στο Λασίθι Κρήτης δεν θεωρείται συσχετιζόμενη με την κακοκαιρία. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις οφείλονται σε οξύ πνευμονικό οίδημα και η τρίτη στην Κρήτη σε καρδιολογικά προβλήματα.

Στην Αττική τα κυρίως προβλήματα έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση που έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία λόγω πτώσης δέντρων που έχουν παρασύρει καλώδια κυρίως μέσης τάσης και γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την αποκατάστασή τους.

Αναφορικά με τις διακοπές στην κυκλοφορία, στην Αττική παραμένουν επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «Ο.Τ.Ε.», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος», στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια, στην οδό Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου, στην Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης), στην Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα, στην οδό Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην οδό Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές και έχει αποκατασταθεί στην Εθνική Οδό Λαμίας από τις 4 τα ξημερώματα και στην Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.

Αναφορικά με τις διακοπές στην κυκλοφορία που παρατηρούνται στην Κρήτη, στο Ηράκλειο υπάρχει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών μικτού βάρους 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, στην Επ. Ο. Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης, από 25,5 χ.θ. (διασταύρωση προς Λαράνι – Άγιος Θωμάς) έως 31,5 χ.θ.) διασταύρωση προς Μεγάλη Βρύση – Πρεβελιανά), στα Χανιά, στον Δήμο Πλατανιά από περιοχή Λάκκους προς Ομαλό και στον Δήμο Σφακίων, περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων, στο Ρέθυμνο, στην Δημοτική Οδός Σπήλιου – Γερακαρίου Δήμου Αγ. Βασιλείου στη θέση «Γιους Κάμπος» και απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο Ηράκλειο στην Ε.Ο. Αγίας Βαρβάρας – Πρινια Δήμου Γόρτυνας, στην Ε.Ο. Μαλίων – Οροπεδίου Λασιθίου, στο οδικό δίκτυο Δ.Ε. Κράσι και στο Λασίθι, στην Επ. Ο. Χερσονήσου – Οροπεδίου Λασιθίου από την Τ.Κ. Κράσι μέχρι το Δήμο Οροπέδιο Λασιθίου και εντός του Οροπεδίου. Πρόσθετα, στην Επ. Ο. Αγίου Νικολάου – Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τ.κ. Ζενίων μέχρι το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, στην Επ. Ο Ιεράπετρας –Μαλλών από την Τ.Κ. Καλαμαύκας μέχρι Μάλλες, στο Ρέθυμνο, στις δημοτικές οδούς Δήμου Ανωγείων και στην Ε.Ο. Γερακαρίου – Άνω Μέρος Δήμου Αμαρίου.

Αναλυτικά για τις διακοπές στην κυκλοφορία σε ολόκληρη την χώρα μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομία που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα