Κακοκαιρία “Μήδεια”: Τις 1.850 έφτασαν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Τις 1.850 έφτασαν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική
Πυροσβέστες του κλιμακίου Ροδόπολης αντιμετωπίζουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία "Μήδεια" στον Διόνυσο Αττικής eurokinissi

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί 1850 κλήσεις από την Κυριακή, στην πλειονότητά τους για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία “Μήδεια” σε ολόκληρη την χώρα. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Πυροσβεστικής, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική αλλά και η Πολιτική Προστασία δεν συσχετίζουν κάποιες περιπτώσεις θανάτων με το φαινόμενο, αλλά με άλλους παράγοντες.

Ειδικότερα για την Αττική, από εχθές Δευτέρα και μέχρι αυτή τη στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 1.490 κλήσεις, και συγκεκριμένα 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση), 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας. Με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Οι διακοπές στην κυκλοφορία

Παρατείνεται μέχρι αύριο τις 7 το πρωί η διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021».

Διακοπές στην κυκλοφορία εντός της Αττικής παραμένουν, επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πρόσθετα, παραμένουν οι διακοπές κυκλοφορίας στην Περιφ. Οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος», στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια, στην οδό Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου, στην Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης), στην Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα, στην οδό Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην οδό Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές και επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Για την υπόλοιπη χώρα μπορείτε να βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πατώντας ΕΔΩ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα