Κακοκαιρία – Θεσσαλονίκη: 14 ώρες χωρίς ρεύμα ο Τρίλοφος

Κακοκαιρία – Θεσσαλονίκη: 14 ώρες χωρίς ρεύμα ο Τρίλοφος
Κακοκαιρία (φωτό αρχείου) INTIME NEWS

Σε μηνύσεις κατά του ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει ο δήμαρχος Θέρμης. Ζημιά χιλιάδων ευρώ υπέστησαν καταστηματάρχες με ευπαθή προϊόντα.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται από εχθές στις 21:30 ο Τρίλοφος του δήμου Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να έχουν εξοργιστεί.

Η κακοκαιρία που χτύπησε χτες τη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι είναι η αιτία της πολύωρης διακοπής ρεύματος με τον δήμαρχο της περιοχής, Θοδωρή Παπαδόπουλο, να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μηνύσεις.

«Είναι δυνατόν να έχουν αφήσει έναν ολόκληρο οικισμό 8.000 κατοίκων χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τόσες ώρες; Δεν μιλάμε για 1-2 ώρες, εδώ έχουν περάσει 14 ώρες και ακόμα δεν έχει ρεύμα ο Τρίλοφος. Θα κάνω μηνύσεις» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι με το συμβάν ενώ οι καταστηματάρχες που έχουν ευπαθή προϊόντα έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. «Έχουν χαλάσει προϊόντα, κάποιοι έτρεχαν να βρουν γεννήτριες μήπως προλάβουν να σώσουν κάτι. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ακόμα δεν του έχει γνωστοποιήσει πού σημειώθηκε η βλάβη που προκάλεσε την πολύωρη διακοπή.

«Αύριο θα μας πουν πού είναι η βλάβη και να σημειωθεί ότι τελικά δεν είχαμε τόσο μεγάλη κακοκαιρία. Επιπλέον, έστειλαν μόνο ένα συνεργείο να αποκαταστήσει τη βλάβη. Πριν λίγο έδωσαν ρεύμα σε ένα μικρό κομμάτι του Τριλόφου. Πότε θα έχουν όλοι ρεύμα ακόμα δεν το ξέρουμε» τόνισε.

Κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι και όπως ανέφεραν στη Voria.gr δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ενώ έχουν καεί και ηλεκτρικές συσκευές.

«Από χθες στις 9.30 το βράδυ είμαστε χωρίς ρεύμα. Κάθε φορά που βρέχει έχουμε διακοπή ρεύματος, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη δικαιολογία. Σε παλαιότερη διακοπή κάηκε η ηλεκτρική μου κουζίνα» αναφέρει η Καλλίστη Κεσίδου, κάτοικος Τριλόφου, υπογραμμίζοντας πως το να καίγονται ηλεκτρικές συσκευές είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα η κ. Κεσίδου για να μπορέσει να βγει από το κτηριακό συγκρότημα στο οποίο διαμένει η ίδια και η οικογένειά της χρειάστηκε να σκαρφαλώσει την ηλεκτρική καγκελόπορτα που βρίσκεται μπροστά στην κατοικία της.

Δώδεκα χρόνια μένει στον Τρίλοφο η Χαρά Μουσένα η οποία τονίζει πως αν και το πρόβλημα είναι μόνιμο, όσα χρόνια ζει στην περιοχή, τα τελευταία οκτώ είναι εντονότερο.

Η ίδια μάλιστα επισημαίνει πως η τελευταία διακοπή έχει και τη μεγαλύτερη διάρκεια έναντι παλαιότερων.

Οι κάτοικοι στον Τρίλοφο βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι πρώτες στάλες νερού τούς προκαλούν ανησυχία για μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος, που όπως λένε είναι σύνηθες φαινόμενο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα