Καλαμάτα: Συλλήψεις σαϊτομάχων για τον θάνατο του εικονολήπτη – Ανάμεσά τους και ο Αντιδήμαρχος

Καλαμάτα: Συλλήψεις σαϊτομάχων για τον θάνατο του εικονολήπτη – Ανάμεσά τους και ο Αντιδήμαρχος

Συνελήφθησαν όλοι οι "σαϊτομάχοι" και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Καλαμάτας καθώς η τέλεση της συγκεκριμένης εκδήλωσης γινόταν υπό την αιγίδα του Δήμου χωρίς σχετική άδεια από την ΕΛ.ΑΣ. - Συνελήφθησαν όλοι με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης μεταξύ τους και ο 62χρονος από τον οποίο έφυγε η "σαΐτα" - Κατασχέθηκαν 69 "σαΐτες" πυρίτιδα και υλικά κατασκευής των αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις ύστερα από την πρόκληση του θανατηφόρου τραυματισμού του άτυχου εικονολήπτη στην Καλαμάτα, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια λήψης του «σαϊτοπολέμου» στην περιοχή, όταν μία «σαΐτα» έφυγε από τα χέρια ενός 62χρονου και καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου οικογενειάρχη.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη συνολικά επτά ατόμων που συμμετείχαν στο έθιμο, ανάμεσά τους όλοι οι «σαϊτομάχοι», ο 62χρονος από τα χέρια του οποίου έφυγε η σαΐτα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Καλαμάτας, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση γινόταν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, χωρίς σχετική άδεια από την Αστυνομία.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης και για τους έξι «σαϊτομάχους» και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων και θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Από τον χώρο της εκδήλωσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 69 αυτοσχέδια βεγγαλικά (σαΐτες), ποσότητες πυρίτιδας και άλλα υλικά για την κατασκευή τους.

Δείτε το βίντεο όπως μεταδόθηκε από το messinialive.gr:

Όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο από το πάρκινγκ του Νέδοντα, δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα