Καλάβρυτα: Το ψηφιακό κράτος δεν έφτασε στο Μπόσι – Χωρίς ίντερνετ και τηλεκπαίδευση

Καλάβρυτα: Το ψηφιακό κράτος δεν έφτασε στο Μπόσι – Χωρίς ίντερνετ και τηλεκπαίδευση
kalavrytapress.gr

Το Μπόσι απέχει απο τα Καλάβρυτα 27 χιλιόμετρα. Και οι λιγοστοί κάτοικοι αναρωτιούνται: "Πρέπει να τιμωρηθούμε που ζούμε εδω;".

Εννέα παιδιά ζουν στο Μπόσι Καλαβρύτων, που βρίσκεται 27 χιλιόμετρα απο τα Καλάβρυτα, αλλά μοιάζει σαν να βρίσκεται στο πιο απομονωμένο μέρος της Γης. Χωρίς δρόμους, χωρίς ίντερνετ και φυσικά χωρις τηλεκπαίδευση.

Η σύνδεσή τους με τα Καλάβρυτα γίνεται απο έναν δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινά για προμήθειες, δουλειές κλπ αλλα όπως λέει μια κάτοικος του χωριού, η Ελένη Διαμαντοπούλου, “είμαστε αποκλεισμένοι με την πρώτη βροχή”.

Τα παιδιά της είναι τα μόνα, προς το παρόν, που κάνουν τηλεκπαίδευση καθώς η ίδια είχε φροντίσει από το προηγούμενο lockdown να συνδεθεί με το διαδίκτυο μέσω δορυφόρου. Για τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού τηλεκπαίδευση δεν υπάρχει. Κι ας έχουν τάμπλετ που τους δώρισε πρόσφατα η βουλευτής της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες και με παράπονο αναρωτιούνται: “Πρέπει να τιμωρηθούμε που ζούμε εδω;”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα