ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες την ημέρα του Αγιασμού, τον Σεπτέμβριο του 2022

Βρυξέλλες: Προσπάθειες για να λειτουργήσει δια ζώσης η Γ' Λυκείου στο Κεστεκίδειο - "Είναι πολύ δύσκολο" λέει η διεύθυνση

Τα μαθήματα στο Κεστεκίδειο σχολείο των Βρυξελλών συνεχίζονται διαδικτυακά την ώρα που οι γονείς των μαθητών της Γ' Λυκείου αγωνιούν.

Νίκη Κεραμέως

Το Υπ. Παιδείας έκλεισε το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες - Αδιαφορούσε επί πέντε μήνες

H γενικότερη απαξίωση της εκπαίδευσης των Ελλήνων της διασποράς αποτυπώνεται στις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα του Κεστεκίδειου σχολείου στις Βρυξέλλες που έκλεισε σε μία νύχτα χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. Οργή στους Ελληνες του Βελγίου.

Νίκη Κεραμέως

Webex: H απίστευτη εμμονή του Υπ. Παιδείας σε μία ανασφαλή πλατφόρμα

Για το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι δεν έχει καμία σημασία η διαπίστωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων ότι με τη χρήση της Webex υπάρχει πιθανότητα παράνομης διαβίβασης προσωπικών δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ.

Τηλεκπαίδευση

Εφαρμογή τηλεκπαίδευσης όπου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης ξεκαθάρισε ότι όπου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Νίκος Φίλης

Φίλης για τηλεκπαίδευση: Χαρείτε τον χιονιά - κλείστε τις οθόνες!

"Την τηλεκπαίδευση, ακόμα και εκείνο το 24ωρο που θα χιονίσει στην Αθήνα, την επιβάλλουν αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας", αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεκπαίδευση

Ψηφιακή μετάβαση στην Εκπαίδευση και Ελλάδα 2.0 – Μία ιστορία αποτυχίας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αντώνης Μπόγρης γράφει στο NEWS 24/7 για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί πολύ πιο αποδοτικά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για τη ψηφιακή μετάβαση στην Εκπαίδευση.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Το Υπουργείο Παιδείας έντυσε με ψέματα τις λέξεις - Πανηγυρισμοί για την ήττα

Πώς το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να δημοσιεύσει ούτε λέξη από την κρίσιμη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, έκανε το μαύρο άσπρο και πανηγύρισε μία στρατηγική ήττα του στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης.

Νίκη Κεραμέως

ΣΥΡΙΖΑ: Με τη "βούλα" της Αρχής Προστασίας Δεδομένων οι παρανομίες υπουργείου - Cisco στην τηλεκπαίδευση

Για "αντιστροφή της πραγματικότητας" κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τηλεκπαίδευση.

Διδάσκοντας σε δύσκολους καιρούς- Από την τηλεκπαίδευση στις Πανελλήνιες

Διδάσκοντας σε δύσκολους καιρούς- Από την τηλεκπαίδευση στις Πανελλήνιες

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων και των βάσεων, κλείνει άλλο ένα εκπαιδευτικό έτος εν καιρώ πανδημίας. Η εκπαιδευτική κοινότητα κάνει τον απολογισμό μιας περιόδου γεμάτης προκλήσεις, πειραματισμούς, αλλά και δημιουργία.

Νίκη Κεραμέως

Εξοργιστικό: Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί την αυστηρότητά του σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό

Ο 64χρονος πολύτεκνος εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος βρίσκεται υπό απειλή οικονομικής καταστροφής αφού, με απόφαση Κεραμέως, τέθηκε σε δυνητική αργία και περικόπηκαν κατά τα 2/3 οι αποδοχές του. Το χρονικό μιας εξοργιστικής υπόθεσης.

Στιγμιότυπο τηλεκπαίδευσης

Αγωγή-"βόμβα" κατά Cisco για την τηλεκπαίδευση: Ζητούν 30.000 ευρώ αποζημίωση

Φυσικά πρόσωπα διεκδικούν αποζημίωση 30.000 ευρώ το καθένα για τις διαπιστωμένες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων από τη Cisco στην τηλεκπαίδευση. Ερχονται αγωγές και κατά του Υπουργείου Παιδείας.

O νόμος ψηφιακών υπηρεσιών αναμένεται να πλήξει, αυτούς που λέει πως θέλει να προστατέψει.

Τηλεκπαίδευση: Η διορία για συμμόρφωση του Υπ. Παιδείας με το νόμο έχει τελειώσει εδώ και 21 ημέρες

Από τις 16 Μαρτίου, όταν και έληξε η σχετική διορία, μέχρι και σήμερα, ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για το αν το Υπουργείο Παιδείας έχει ακολουθήσει τις οδηγίες της ΑΠΔΠΧ έτσι ώστε να είναι σύννομη η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Εγχειρίδια του προηγούμενου αιώνα και δίδακτρα...ακατέβατα

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Εγχειρίδια του προηγούμενου αιώνα και δίδακτρα...ακατέβατα

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχει σχεδόν 50000 φοιτητές που πληρώνουν για τις σπουδές τους. Παρόλα αυτά όμως ο βαθμός εξέλιξής του είναι μάλλον αργός και δυσανάλογος με το ύψος των διδάκτρων.

Η Νίκη Κεραμέως

Ν. Κεραμέως: Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν θα ήταν Υπουργός Παιδείας. Ισως μόνο στην Ουγγαρία...

Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με το φιλελευθερισμό και ότι φλερτάρει έντονα με την ορμπανοποίηση της παιδείας στη χώρα.

Τηλεκπαίδευση

Επιστολή εκπαιδευτικών της Ελληνογαλλικής: Αντιμετωπιζόμαστε ως "τηλεδάσκαλοι παντός καιρού"

Ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων Διδασκόντων της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά για την ξαφνική τηλεκπαίδευση. Κάνουν λόγο για "θεσμικά, εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά και κυρίως παιδαγωγικά οριακές" πρακτικές.

Τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Άγνωστος μπήκε στο Webex και έβριζε - Νέα καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σοβαρό περιστατικό σε σχολείο του κέντρου της Αθήνας την Πέμπτη κατέδειξε ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης "μπάζει" στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας.

Τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού

Καταγγελία: Ο Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου καταγγέλλει ότι ο Γενικός Γραμματές του Υπουργείου Παιδείας επικοινωνούσε με εκπαιδευτικούς και τους πίεζε να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Ο Νίκος Φίλης

Νίκος Φίλης: Η ΝΔ πιστεύει ότι η μετάβαση στην τηλεκπαίδευση γίνεται με κουμπί on-off

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μετά την απόφαση Υπουργείου Παιδείας να γίνει τηλεκπαίδευση την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Κλειστό σχολείο λόγω χιονόπτωσης

Χάος με την τηλεκπαίδευση: Μόνο από το σχολείο λένε οι εκπαιδευτικοί, μπείτε από το σπίτι λέει το Υπουργείο

Η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης θα μπει σε εφαρμογή από την Πέμπτη για όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αβέβαιο.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Αττική με απόφαση Πατούλη - Χωρίς τηλεκπαίδευση

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Αττική με απόφαση Πατούλη - Χωρίς τηλεκπαίδευση

Αύριο, Τετάρτη, η Αττική θα τελεί για δεύτερη ημέρα σε καθεστώς αργίας λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδας" και συνεπώς θα είναι κλειστά τα σχολεία, ενώ δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής..

Τηλεκπαίδευση

Υπουργείο Παιδείας: Χωρίς τηλεκπαίδευση τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Τι ισχύει για τα self test.

Τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Όλα καλά τα βλέπει η κυβέρνηση - Πιθανή αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

"Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα", υποστήριξε ο Γ. Οικονόμου. Ανοιχτό να κηρυχθεί η αυριανή ημέρα αργία για τους εργαζόμενους λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού

Τηλεκπαίδευση στον αέρα: Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κρύβεται

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν για το επόμενο διήμερο- και μέχρι νεωτέρας- στην τηλεκπαίδευση με τη διαδικασία να παρουσιάζει ακόμα σοβαρά κενά ως προς το σεβασμό του κανονισμού περί προσωπικών δεδομένων.

Το μεσημέρι οι αποφάσεις για τα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Εξετάζεται τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Το σενάριο λειτουργίας των σχολείων με τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι.

Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Γιατί το Υπουργείο Παιδείας λέει μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα

Στην προσπάθεια του να δείξει πνεύμα συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της ΑΠΔΠΧ, αν και τον Νοέμβριο απειλούσε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να πει την αλήθεια και να φανερώσει τα χαρτιά του.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Οι μαθητές παίρνουν το λόγο: Σχολείο, πανδημία και αγωνία για το μέλλον

Ολοι μίλησαν γι' αυτούς τις τελευταίες 20 ημέρες. Οι ίδιοι, όμως, δεν ακούστηκαν ποτέ. Το "μικρόφωνο" δίνεται σε τρεις Ελληνες μαθητές που εκμυστηρεύονται την πανδημική τους εμπειρία στις σχολικές μονάδες.

Κόσμος σε κατάστημα εστίασης

Ανοιχτό για χωρητικότητα γηπέδων και μουσική - "Απόλυτη επιτυχία με τα σχολεία", λέει ο Οικονόμου

Η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών της Τετάρτης φαίνεται πως θα κρίνει πολλά σε σχέση με την αύξηση της χωρητικότητας των γηπέδων και την επαναφορά της μουσικής στα μαγαζιά. Ανοιχτή και η τηλεκπαίδευση.

Άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές

Κυβέρνηση: Πώς θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία παρά την επέλαση της Όμικρον

Για "αναμενόμενες αρρυθμίες" λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές κάνει λόγο η κυβέρνηση, που έχει καταλήξει σε τρεις τρόπους ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Διενέργεια self test σε σχολείο

Άνοιγμα σχολείων: Ατομική ευθύνη και γαία πυρί μιχθήτω

Οι μη κινήσεις της κυβέρνησης που αποδεικνύουν ότι το μπαλάκι της ευθύνης για την επαναλειτουργία των σχολείων έπεσε αβασάνιστα σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Από το περιορισμένο testing στα ανύπαρκτα μέσα προστασίας.