Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών σε Αμαλιάδα και Αλεξανδρούπολη

Πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας. Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια καθώς και δασική περιοχή, Δευτέρα 23/7/2018. (Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Φωτιά

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα σε Αμαλιάδα και Αλεξανδρούπολη, ωστόσο θα χρειαστεί ολονύχτια προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις, μέχρι να ξημερώσει και να αρχίσουν νέες ρίψεις νερού από αέρος

Καλύτερη εικόνα εμφανίζουν όλα τα πύρινα μέτωπα σε Αμαλιάδα και Αλεξανδρούπολη, αφού έχει πέσει η δύναμη των ανέμων, έχει πέσει η θερμοκρασία και έχει αυξηθεί η υγρασία, ωστόσο σε όλα τα πύρινα μέτωπα θα χρειαστεί οι επίγειες δυνάμεις να δώσουν την μάχη τους όλη τη νύχτα, μέχρι το πρωί που ανάλογα από τα δεδομένα που θα επικρατούν, θα μπορούν να ενισχυθούν και από εναέρια μέσα.

Εντωμεταξύ, τουλάχιστον ύποπτα είναι όσα συνέβησαν ειδικά στην Ηλεία τις τελευταίες ώρες, αφού μετά την πρώτη πυρκαγιά στην Δαφνιώτισσα το μεσημέρι, που οδήγησε και στην προληπτική εκκένωση του χωριού από ηλικιωμένους και παιδιά, ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά το απόγευμα στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα ανάμεσα στις κοινότητες Γεράκι και Ανάληψη.

Στη νέα πυρκαγιά που εντοπίζεται επίσης σε πευκόφυτο δάσος ανάμεσα σε δύο χωριά, επιχειρούν πλέον 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

ADVERTISING

Αναφορικά με την Δαφνιώτισσα η φωτιά έφτασε έξω από τα πρώτα σπίτια του χωριού, όμως με τις διαρκείς ενισχύσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική στο σημείο, κατάφεραν οι άντρες της να αναχαιτίσουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το χωριό και από το απόγευμα κιόλας το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο συνολικά πλέον, επιχειρούν 62 άντρες της Πυροσβεστικής με 32 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην πλαγιά λόφου, στην Καβησό Αλεξανδρούπολης, δίχως να κινδυνεύει τυχόν κατοικημένη περιοχή, επίσης πλέον η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Στο σημείο που είναι αρκετά δυσπρόσιτο επιχειρούν πλέον 40 άντρες με 13 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια) και Αττικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής

SHARE:

24Media Network