Καμένα Βούρλα: “Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα φύγουν, θέλουν δεν θέλουν”

Καμένα Βούρλα: “Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα φύγουν, θέλουν δεν θέλουν”
lamianow

Δεύτερη ημέρα διαμαρτυρίας των κατοίκων των Καμένων Βούρλων εναντίον της προσωρινής φιλοξενίας σε ξενοδοχείο της περιοχής, 39 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ορισμένοι κάτοικοι των Καμένων Βουρλων που εναντιώνονται στην προσωρινή διαμονή, 39 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών.

Το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν σε προαύλιο εκκλησίας της περιοχής και μετά από “λαϊκή συνέλευση” αποφάσισαν να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποχωρήσουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τα Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια πραγματοποιησαν πορεία προς το ξενοδοχείο όπου διαμένουν προσωρινά τα 39 παιδιά.

Ο δημαρχος της περιοχής φαίνεται πως περίμενε περισσότερο κόσμο στη συγκέντρωση κατά των ανήλικων προσφύγων. Σύμφωνα με το Lamianow, ο Ιωάννης Συκιώτης δήλωσε πως “είναι ντροπή να μην είναι εδώ σήμερα όλοι οι κάτοικοι, να μην έχουν συγκεντρωθεί 2.000 άτομα. Θα έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες έστω για δύο ώρες”. Ζήτησε μάλιστα από τους διευθυντές των σχολείων να μην καταχωρήσουν τις απουσίες των μαθητών που δεν πήγαν στο σχολείο, στο πλαίσιο της απόφασης του δήμου να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

“Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μας με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις μέχρι να τα καταφέρουμε” υπογράμμισε ο δήμαρχος στους συγκεντρωμένους.

Ένας απο τους κατοίκους της περιοχής και καταστηματάρχης -δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων -οτι τα προσφυγόπουλα “θα φύγουν θέλουν δεν θέλουν” κι ότι “ήρθαν εδώ και μας πήραν το δρόμο”…

Πρόκειται για παιδιά που μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23/9 απο τα νησιά, απο τη ΜΚΟ “ΜΕΤΑδραση” ανακοίνωση της οποίας διευκρινίζει οτι:

“Πρόκειται για ανήλικους που έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και διέμεναν σε καταυλισμούς στα νησιά για πολλούς μήνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. 

Στο πλαίσιο της τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν με δύο πούλμαν. Όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

Η διαμονή τους στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα