Κανονικά η λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας

Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης. EUROKINISSI

Μετά από σημαντική καθυστέρηση, ο Δήμος της Αθήνας ανακοίνωσε ότι το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας θα λειτουργήσει κανονικά.

Κανονικά θα λειτουργήσει τελικά το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Κώστας Μπακογιάννης τη Δευτέρα.

Από το Δήμο γνωστοποιήθηκαν τα εξής: "Με την δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ότι «θέλουμε ανοιχτά, δημοκρατικά, δημόσια σχολεία και για αυτό κάνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα προχωρώντας σε δωρεάν παραχωρήσεις» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η παραχώρηση χώρων σε 45 σχολεία όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ενορίες και άλλους φορείς για την υλοποίηση δράσεων σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος.

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, εκμάθηση ξένων γλωσσών, διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας, ενισχυτική διδασκαλία, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, δημιουργική απασχόληση παιδιών, προπονήσεις, αθλητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες κ.α. «Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ανοίγουμε τα σχολεία στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, αλλά ταυτόχρονα -και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό- ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το Δημόσιο σχολείο δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από κανέναν, με αφορμή την συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά".

Ηλιόπουλος: Η αλληλεγγύη νίκησε

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για νίκη της αλληλεγγύης ενώ άσκησε κριτική στο δήμο της Αθήνας για την καθυστερημένη έναρξη της λειτουργίας του σχολείου. Ιδού τι τόνισε στα social media:

"Η αλληλεγγύη νίκησε! Πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων πήρε απόφαση για την έναρξη του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας. Είχε προηγηθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης όλες τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Η Ανοιχτή Πόλη από την πρώτη στιγμή είχε στηρίξει το αίτημα λειτουργίας του σχολείου και πήρε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις. Το δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ότι χρειάστηκε μια μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης για να πετύχουμε το αυτονόητο. Παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη του Δήμου Αθηναίων για την καθυστέρηση έναρξης του σχολείου. Η λειτουργία του αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπακογιάννης, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Λουκέτο" στο κυριακάτικο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας - Έκκληση για επαναλειτουργία

SHARE: