Καπραβέλος για κορονοϊό: Φόβοι για εκκολαπτήριο “καταστροφικών για την ανθρωπότητα” στελεχών στην Κίνα

Καπραβέλος για κορονοϊό: Φόβοι για εκκολαπτήριο “καταστροφικών για την ανθρωπότητα” στελεχών στην Κίνα
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο istockphoto

Για έναν δύσκολο χειμώνα κάνει λόγο ο κ. Καπραβέλος, αναφερόμενος στην πίεση στα νοσοκομεία. Η εκτίμησή του για την έξαρση covid στην Κίνα.

«Ελπίζω τα δύσκολα να είναι πίσω μας» τόνισε το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, αναφερόμενος στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από το “κοκτέιλ” των ιογενών νόσων.

Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος, με χαμηλή όμως νοσηρότητα, τόνισε ο κ. Καπραβέλος. Ωστόσο, αναφερόμενος στην έξαρση όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης, μαζί με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ Παίδων, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι ανησυχεί για τα παιδιά και εκτίμησε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί και να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα και θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες σε ΜΕΘ, κάτι που πέρασε η Βρετανία τους περασμένους μήνες.

Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε πως υπάρχει έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού, όμως έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρσι η πίεση στα νοσοκομεία και τα βαριά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί.

Όσο για τη νέα παραλλαγή, φαίνεται να μην προκαλεί μεγάλη νοσηρότητα, ωστόσο επανακάμπτει το εμβόλιο και έτσι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα.

Για την Κίνα ο Νίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι η νέα παραλλαγή πρέπει να ερευνηθεί, πως τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει η Κίνα “εκκολαπτήριο νέων στελεχών”.

“Η Κίνα μπορεί να αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών που μπορούν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα”, τόνισε.

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε αρκετές φορές πως οι αρμόδιοι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας θα πρέπει να αποφασίσουν την συνέχιση των σχολικών διακοπών και την μετάθεση του χρόνου επαναλειτουργίας των σχολείων και της διεξαγωγής των μαθημάτων τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα