Καπραβέλος: Η Όμικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της

Καπραβέλος: Η Όμικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της
Κόσμος περπατά στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

"Καμπανάκι" από τον Νίκο Καπραβέλο για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο οποίος τόνισε πως δε γνωρίζουμε το αποτύπωμά της στους ανεμβολίαστους. "Ο ιός μεταδίδεται και μετά από τις πέντε ημέρες"

Για την εξέλιξη της πανδημίας και για το αν όντως βρισκόμαστε στο στάδιο της αποκλιμάκωσης μίλησε ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας πως “με ευχές και ψεύτικες ελπίδες δεν πρόκειται να τελειώσει ο ιός”.

“Ακόμα πιεζόμαστε πολύ” αναφέρει ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA, τονίζοντας ότι ο ιός δίνει νέες μεταλλάξεις όπως είδαμε και με την Όμικρον, ενώ εμείς αφήνουμε πολλά ρήγματα ανοσίας, με το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων.

Σχετικά με τον χθεσινό πολύ υψηλό αριθμό θανάτων, όπου 101 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τον ιό και για το αν πρόκειται για ασθενής που νοσούσαν με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι «τα νοσοκομεία ξεκίνησαν με 5% Όμικρον και έφτασαν το 45%, με το υπόλοιπο 55% να σχετίζεται με τη Δέλτα». «Ουσιαστικά, Δέλτα και Όμικρον συνυπάρχουν στα νοσοκομεία, όμως εκείνη που πιέζει στο υγειονομικό σύστημα είναι η Δέλτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «βλέπουμε βαριές πνευμονίες από την Όμικρον, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της. Δεν έχει αλλάξει η μορφή του μηχανισμού δράσης του κορονοϊού, οι μεταλλάξεις αυτές είναι οχήματα διασποράς του ιού».

Σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως πρόκειται για μία «στρογγυλεμένη» σύσταση επειδή η υπερμεταδοτικότητα θα προκαλούσε προβλήματα σε δομές του κράτους ενώ τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται και μετά από τις πέντε ημέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα