Κάρπαθος: Εισαγγελική παραγγελία για τα αίτια που οδήγησαν τον 60χρονο πατέρα στην αυτοκτονία

Κάρπαθος: Εισαγγελική παραγγελία για τα αίτια που οδήγησαν τον 60χρονο πατέρα στην αυτοκτονία
Το νησί της Καρπάθου EUROKINISSI

Έρευνα για την υπόθεση αυτοκτονίας του 60χρονου πατέρα στην Κάρπαθο, μετά τη διαρροή ερωτικού βίντεο του γιου του μαζί με άλλον άνδρα, παρήγγειλε η εισαγγελέας. Τι θα εξεταστεί.

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να μην μείνει αδιερεύνητη καμία πτυχή της θλιβερής υπόθεσης αυτοκτονίας του 60χρονου πατέρα στην Κάρπαθο μετά τη «διαρροή» και το bullying που ακολούθησε βίντεο με προσωπικές στιγμές του γιου του με άλλον άνδρα, παρήγγειλε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα του ακριτικού νησιού η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

Σύμφωνα με τη “Δημοκρατική της Ρόδου”, η κ. Εισαγγελέας πέραν του προφανούς της έρευνας για τη φερόμενη ως αυτοχειρία του 60χρονου ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λόγω ακριβώς των καταγγελιών για τη διαρροή του βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου του 60χρονου η κ Εισαγγελέας, παρήγγειλε ενδελεχή έρευνα τυχόν κακουργηματικής συλλογής, αποθήκευσης, μετάδοσης κλπ. προσωπικών δεδομένων του υιού του θύματος, με σκοπό ηθικής βλάβης της οικογένειας και του θύματος (άρ. 39 παρ. 4 του ν. 4624/2019, της πράξης της συμμετοχής σε αυτοκτονία με καταπίεση του θύματος έργω (μέσω της ψυχικής πίεσης της μετάδοσης ή απειλής μετάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οικείου προσώπου και δυσφήμισής του στην τοπική κοινωνία) (άρ. 301 του ΠΚ) και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μέσω της ανηκέστου ψυχικής βλάβης που συστηματικά προκλήθηκε στο θύμα με τον ανωτέρω τρόπο (άρ. 310 παρ. 2-1-3 του ΠΚ).

Πιθανή αντεκδίκηση

Πληροφορίες του NEWS 24/7 αναφέρουν πως ο πατέρας ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, ενώ πολίτες της Καρπάθου τον περιγράφουν ως ένα “καλοκάγαθο οικογενειάρχη”. Αντιστοίχως ο γιος εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία του νησιού και μάλιστα διακρίνεται και ο ίδιος στο ερωτικό βίντεο.

Ο 59χρονος φαίνεται πως δεν άντεξε τα σχόλια για τον γιο της οικογένειας, με την υπόθεση ωστόσο να έχει αρκετά σκοτεινά σημεία, και τις Αρχές να διερευνούν το τραγικό περιστατικό, στη διάσταση του revenge porn αλλά και της αντεκδίκησης.

Η κατάθεση του δράστη που διέρρευσε το επίμαχο βίντεο και αναζητείται, θα ρίξει περισσότερο φως στα γεγονότα, αναδεικνύοντας τα κίνητρα, αν πρόκειται δηλαδή για εκβιασμό ή κάποιου είδους “εκδίκηση”. Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιος φρόντισε ώστε τα πλάνα να φτάσουν σε φίλους του 59χρονου αυτόχειρα, στον ίδιο, αλλά και στον στενό του κύκλο.

Ένα στοιχείο που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης, στα πλαίσια της ύπαρξης και άλλων “ροζ” βίντεο στα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται και γυναίκες. Σε κάθε περίπτωση, ο 59χρονος υπέστη έντονη πίεση από τα γεγονότα, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Τρίτης να πάει σε στάβλο λίγο έξω από το σπίτι του έχοντας μαζί τους μία κυνηγετική καραμπίνα και να αυτοπυροβοληθεί, με τον θάνατό του να είναι ακαριαίος.

Οι διωκτικές αρχές του νησιού συνεχίζουν τις έρευνες και για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ οι εξελίξεις αναμένονται να είναι άμεσες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Δημοκρατικής της Ρόδου” οι δύο άνδρες δεν είναι ζευγάρι. Η μαγνητοσκόπηση της ερωτικής τους συνεύρεσης έγινε από τον ένα με το κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι και η διαρροή έγινε από τον ίδιο, είτε εκουσίως, είτε ακουσίως.

Ο γιος του αυτόχειρα στο μεταξύ φέρεται να είχε έρθει σε ρήξη με τον εφήμερο σύντροφό του και προς τούτο είχαν ενημερωθεί οι αρχές σε πρωθύστερο χρόνο.

Η μαρτυρία του θείου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Το Πρωινό”, θείος του 34χρονου γιου του αυτόχειρα, είπε, μεταξύ άλλων, πως ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στη ζωή του, “ήταν βαρύς τύπος, κλειστός χαρακτήρας” και δεν άντεξε τα σχόλια της τοπικής κοινωνίας που τελευταία είχαν πολλαπλασιαστεί.

Ακόμη, περιγράφει ποιος είναι ο άνθρωπος που “πρωταγωνιστεί” με τον γιό του αυτόχειρα στο επίμαχο “ροζ βίντεο”, ο οποίος όπως υποστηρίζει είναι γνωστός σε όλο το νησί και ότι προέβη στην διάδοση του βίντεο στην τοπική κοινωνία για να εκδικηθεί τον 34χρονο, καθώς είχαν μεταξύ τους διαφορές, μια πιθανή οικονομική δοσοληψία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα