Καταγγελία στη Θεσσαλονίκη: Ζήτησαν 3.500 ευρώ από σύζυγο ασθενούς για να του βρουν κρεβάτι ΜΕΘ

Καταγγελία στη Θεσσαλονίκη: Ζήτησαν 3.500 ευρώ από σύζυγο ασθενούς για να του βρουν κρεβάτι ΜΕΘ
Στιγμιότυπο από ΜΕΘ Alexandros Michailidis / SOOC

Άγνωστη φέρεται να προσέγγισε τη σύζυγο ασθενούς που νοσηλεύεται προσφέροντας κλίνη με αντάλλαγμα 3.500 ευρώ.

Μία απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτήν, μία άγνωστη γυναίκα κάλεσε τη σύζυγο ασθενούς με κορονοϊό που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και της ζήτησε 3.500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει και να της βρει κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ο διοικητικής του νοσοκομείου Οδυσσέας Κάτσακας μίλησε την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός από τη Ρόδο και μας ενημέρωσε ότι ο πεθερός του είναι διασωληνωμένος σε εμάς και κάποια κυρία του τηλεφώνησε στη γυναίκα του και είπε ότι είναι υγειονομικός, επιταγμένος ιατρός, και ότι η ίδια θα μπει μέσα καθώς έχει μεγάλη δύναμη και πολλές γνώσεις και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, για να τον διασωληνώσει αλλιώς θα πεθάνει. Η ίδια ζητούσε 3.500 ευρώ”.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Thestival, αντίστοιχο περιστατικό φέρεται να έχει γίνει και στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης. Για κύκλωμα έκανε λόγο ο κ. Κάτσακας, αναφέροντας ότι “προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των συγγενών“.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε: δήλωσε ότι μια γυναίκα κάλεσε την σύζυγό του και της είπε τα εξής: “Είμαι επιταγμένη υγειονομικός, γνωρίζω πάρα πολλά και είμαι πολύ καλή. Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας θα πεθάνει.Δώστε μου αυτά τα χρήματα και εγώ θα το εκτοπίσω». Το πόσο μάλιστα που προσέφερε η γυναίκα ανέρχεται στα 3,5 χιλιάδες ευρώ”, τόνισε ο διοικητής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η γυναίκα αυτή δεν εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν την γνωρίζει. Εξήγησε δε ο κ. Κατσάκας ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και τηρείται σειρά προτεραιότητας.«Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα.», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα