Καταγγελία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Χτύπησαν νοσηλευτή στα Επείγοντα

Καταγγελία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Χτύπησαν νοσηλευτή στα Επείγοντα
Φωτογραφία αρχείου από το νοσοκομείου MotionTeam

Με γροθιά στον αυχένα χτύπησαν άγνωστοι νοσηλευτή του Ιποκκρατείου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, νοσηλευτής, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, κατά την ώρα της βάρδιας του στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr, o γ.γ. του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Λάζαρος Λαζούλας, όλα έγιναν περίπου στις 12:00 το βράδυ, όταν 10 άτομα αλβανικής καταγωγής, μετέφεραν ομοεθνή τους στα Επείγοντα. Τότε ο νοσηλευτής ζήτησε από τους συνοδούς να απομακρυνθούν από το χώρο του ιατρείου, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των γιατρών. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο εργαζόμενος, τα άτομα άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους αλβανικά και στη συνέχεια, όταν ο νοσηλευτής γύρισε την πλάτη του προκειμένου να εξετάσει άλλον ασθενή που βρισκόταν σε φορείo, ένας εξ αυτών τον χτύπησε με γροθιά στον αυχένα.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, χωρίς όμως να καταφέρει να συλλάβει το δράστη της επίθεσης που είχε ήδη τραπεί σε φυγή.

Ο νοσηλευτής νοσηλεύτηκε στην Ε’ Χειρουργική από την οποία και πήρε εξιτήριο σήμερα το μεσημέρι. Όπως λέει χαρακτηριστικά στο Thestival.gr ο κ. Λαζούλας, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς τέτοια επεισόδια σημειώνονται συχνά και τις περισσότερες φορές αποσιωπούνται. «Πριν από λίγο καιρό, ειδικευόμενος δέχθηκε επίθεση από σεκιούριτι στο νοσοκομείο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι».

Ο κ. Λαζούλας σημειώνει πως σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου, τα άτομα προς εξέταση φτάνουν περίπου τα 1.500 με τις ώρες αναμονής να φτάνουν μέχρι και τις οκτώ! «Το προσωπικό δεν επαρκεί, είναι υποστελεχωμένο κι έτσι οι ώρες αναμονής είναι πάρα πολλές, προκαλώντας τον εκνευρισμό ασθενών και συνοδών που ξεσπούν στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν φταίνε σε κάτι», καταλήγει ο κ. Λαζούλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα