Καταγγελίες για χρήση χημικών έξω από τον Άγιο Σάββα και εισβολή ανδρών της ασφάλειας

Καταγγελίες για χρήση χημικών έξω από τον Άγιο Σάββα και εισβολή ανδρών της ασφάλειας

Γιατροί καταγγέλλουν πως έγινε χρήση χημικών από άνδρες των ΜΑΤ ακριβώς έξω από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθείς. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή και μέσα στα προσφυγικά. Αναφορές για "συντονισμό δράσης" από άνδρες της ασφάλειας μέσα από το νοσοκομείο χωρίς να έχουν ενημερώσει σχετικά (Pics+Vids)

Ο νευροχειρουργός, διδάκτορας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, καταγγέλλει πως έγινε χρήση χημικών από άνδρες της ΕΛΑΣ δίπλα ακριβώς από το ογκλογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα: "Προς κ.κ. Τόσκα, Ξανθό, Πολάκη. Ενημερώνουμε πως τα χημικά της ΕΛΑΣ που εισπνέουν αυτήν την στιγμή οι ογκολογικοί ασθενείς του "Άγιου Σάββα" δεν έχουν χημειοθεραπευτικές ιδιότητες".

Ο ίδιος τονίζει πως η ενόχληση στους ασθενείς και στους εργαζόμενους του "Άγιου Σάββα" προκλήθηκε από τα χημικά της ΕΛΑΣ ιδιαίτερα όσον αφορά τις δυτικές πτέρυγες προς την μεριά των προσφυγικών, όπου και είχαν ξεσπάσει επεισόδια από το πρωί της Δευτέρας, στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Καταγγελίες για χρήση χημικών έξω από τον Άγιο Σάββα και εισβολή ανδρών της ασφάλειας
Καταγγελίες για χρήση χημικών έξω από τον Άγιο Σάββα και εισβολή ανδρών της ασφάλειας

Ο κ. Παπανικολάου καταγγέλλει μάλιστα πως έγινε συντονισμός επιχείρησης της αστυνομίας μέσα (!) από το νοσοκομείο, κάτι που πρέπει σε κάθε περίπτωση να διερευνηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

"Η πληροφορία διασταυρώθηκε 100%.

Γύρω στην 1μμ δύο ασφαλίτες με πολιτικά "επόπτευαν" από παράθυρο του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και έδιναν από κινητό σε "υπηρεσιακή γλώσσα" οδηγίες στα ΜΑΤ να επιχειρήσουν να προσάγουν συγκεκριμένους διαδηλωτές. Ο διοικητής του νοσοκομείου ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία απολύτως σχετική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ. Γεννάται ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ για τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Προ - Πο και Υγείας. Αναμένονται ανακοινώσεις καταγγελίας από Σωματείο Εργαζομένων "Αγίου Σάββα" και από ΕΙΝΑΠ εντός της ημέρας".

Και νωρίτερα ανέφερε ενδεικτικά: "Υπάρχουν καταγγελίες αυτήν την στιγμή πως άνδρες της ασφάλειας έχουν εισβάλλει στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" και εποπτεύοντας από παράθυρο συντονίζουν τις κοινές επιθέσεις ΜΑΤ - χρυσαυγιτών ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές. Πέρα από τα αυτονόητα, οφείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα γιατί δεν είναι δυνατόν νοσοκομείο να μετατρέπεται σε συντονιστικό κέντρο αστυνομικών επιχειρήσεων".

Θυμίζουμε πως προσφάτως, και μετά από τα επεισόδια κατά τα οποία τα ΜΑΤ "ψέκασαν" συνταξιούχους, ο κ. Τόσκας είχε δεσμευθεί πως θα σταματήσει η χρήση χημικών εναντίον πολιτών και πως θα υπάρχει ειδικό σχέδιο δράσης ανά περίσταση. Εν προκειμένω, όταν αναφερόμαστε σε χρήση δακρυγόνων δίπλα από νοσοκομείο, τότε μιλάμε για εντελώς ανεύθυνη και επικίνδυνη δράση εκ μέρους των Αρχών.

Καταγγελία εργαζομένου στον Άγιο Σάββα. Η ανωνυμία του διατηρείται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων:

Καταγγελίες για χρήση χημικών έξω από τον Άγιο Σάββα και εισβολή ανδρών της ασφάλειας

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας είχαμε συμπλοκές ανάμεσα στα ΜΑΤ και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην περιοχή των προσφυγικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στο σημείο για περιφρούρηση, κατήγγειλαν μάλιστα πως υπήρξαν εναντίον τους και επιθέσεις ατόμων που είναι προσκείμενα στη Χ.Α.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε 11 προσαγωγές και δύο συλλήψεις νεαρών αντιεξουσιαστών. Επιπλέον, ένας αστυνομικός της ασφάλειας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα τραυματίστηκε από πέτρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Πετροπόλεμος από αντιεξουσιαστές που ανέβηκαν στις τάρατσες

SHARE: