Κατάθεση Γιαννουσάκη στον Πειραιά

Κατάθεση Γιαννουσάκη στον Πειραιά
Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Τρικάλων από το σύνολο των καθηκόντων τους μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Ο Τρικαλινός νομικός κόσμος συνεχίζει να εκφράζει την αντίθεσή του στη νομοθετική διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη Βουλή, αναφορικά με την τροπολογία που ρυθμίζει ζητήματα του κλάδου, αμφισβητώντας ακόμη και νομικά την ισχύ των αλλαγών που επιφέρονται στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Οι δικηγόροι θα ξανασυνεδριάσουν την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Αφορά στη μήνυσή του σε βάρος της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, και του ανακριτικού υπαλλήλου του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη

Για περισσότερες από τρεις ώρες και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρέθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά ο ισοβίτης Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Είχε κληθεί για να καταθέσει αναφορικά με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται σε βάρος της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, και του λιμενικού και προανακριτικού υπαλλήλου, Παν. Χριστοφορίδη, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του εγκλείστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευθ. Γιαννουσάκης επανέλαβε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Μπρακουμάτσο, όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά, ενώ κατέθεσε και έγγραφα που βοηθούν τους ισχυρισμούς του. Συγκεκριμένα, φέρεται να μίλησε για πιέσεις που καταγγέλλει ότι δέχθηκε προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση του “Noor-1” για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μήνυσή του αναφέρεται και σε εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ο ίδιος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Κατά τη μήνυση, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ειρήνη Τζίβα, είχε τηλεφωνήσει στον υπουργό μέσα από το κελί του κρατούμενου.

Την ίδια ώρα, στα χέρια του ίδιου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάστηκε καο η μήνυση που έχει καταθέσει ο εφοπλιστής Βαγγέλη Μαρινάκης. Πρόκειται για τη μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία στρέφεται κατά ανακριτικού υπαλλήλου του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη και παντώς άλλου υπευθύνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα