Κάτοικοι του Κας μιλούν στο NEWS 247 για τις σχέσεις τους με τους Καστελοριζιούς

Κάτοικοι του Κας μιλούν στο NEWS 247 για τις σχέσεις τους με τους Καστελοριζιούς

Πώς περιγράφουν τις σχέσεις τους με τους Καστελοριζιούς κάτοικοι του γειτονικού Κας. Τι λένε στην κάμερα του NEWS 247 (Vids)

Λίγα μόλις λεπτά μετά τις δέκα το πρωί, το “Βαρβάρα” του Γιώργου άφηνε πίσω του το λιμάνι του Καστελόριζου.

Προορισμός το γειτονικό Κας. Τα συναισθήματα έντονα, κάτι που ήρθε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο η μουσική που επέλεξε για να “ντύσει” το σύντομο ταξίδι μας ο Γιώργος.

Χρειάστηκαν λιγότερα από τριάντα λεπτά και βρεθήκαμε στην αντίπερα όχθη. Ακούγοντας να φωνάζουν το όνομά μου, όταν γύρισα αντίκρισα τον Χαλίλ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα βρισκόταν στο Καστελόριζο. Ένα από εκείνα τα βράδια ήταν που μίλησε και στην κάμερα του NEWS 247, σημειώνοντας πως οι σχέσεις ανάμεσα στους κατοίκους είναι φιλικές.

Ο περιορισμένος χρόνος δεν μας επέτρεψε να μείνουμε στο μαγαζί του Χαλίλ. Έπρεπε να συνεχιστεί το ρεπορτάζ. Θα μας ενημέρωνε πως τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά. 

Η περιπλάνηση μας έβγαλε έπειτα από λίγη ώρα στο κουρείο του Αλί. Μπαίνοντας θα συναντούσαμε και έναν κάτοικο του Καστελόριζου.

Μας είχε πει νωρίτερα και ενώ περιμέναμε να φύγουμε από Καστελόριζο πως πηγαίνει για κούρεμα στο Κας. Ο Αλί σημείωσε πως οι σχέσεις ανάμεσα στους κατοίκους του Καστελόριζου, Μέις όπως το αποκαλούν, και τους κατοίκους του Κας είναι καλές.

Ο άνθρωπος που θα μας βοηθούσε με τη συνέντευξη του Αλί, καθώς γνώριζε Αγγλικά, ανέφερε ότι οι σχέσεις με τους κατοίκους του Καστελόριζου είναι φιλικές.

“Έρχονται δύο φορές την εβδομάδα”, σημείωσε, τονίζοντας πως για αρκετούς κατοίκους του Κας δεν είναι εύκολο να περάσουν στο Καστελόριζο λόγω βίζας. 

Για την εμπορική σχέση ανάμεσα στους κατοίκους του Κας και του Καστελόριζου μας μίλησε και ο Mesout, σημειώνοντας πως οι τιμές στο Κας είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με άλλες πόλεις.

Αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύονται και οι κάτοικοι του Καστελόριζου που πραγματοποιούν τις αγορές τους από το γειτονικό Κας.

Η επικοινωνία ανάμεσα σε Καστελόριζο και Κας είναι καθημερινή, με τα δρομολόγια που τα συνδέουν να είναι σχεδόν καθημερινά.

Ο Guglu, που είχαμε συναντήσει στο Καστελόριζο και πραγματοποιεί δρομολόγια από το Κας στο ακριτικό μας νησί, επισήμανε πως δεν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων. Επισήμανε μάλιστα πως το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Ο Γιώργος που μας μετέφερε στο γειτονικό Κας θα μας εξηγούσε από την πλευρά του πως οι σχέσεις που υπάρχουν είναι πολύ καλές, εστιάζοντας στις εμπορικές συναλλαγές.

Μετά από αρκετές ώρες περιήγησης στο Κας, το ταξίδι έφτανε στο τέλος τους και το “Βαρβάρα” που μας μετέφερε μπήκε “πανηγυρικά” στο λιμάνι του Καστελόριζου, δίνοντας ξανά το δικό του βροντερό παρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα