Καβάλα: Απολογείται σήμερα ο γυναικοκτόνος – Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Καβάλα: Απολογείται σήμερα ο γυναικοκτόνος – Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Γυναικοκτονία στην Καβάλα

Στον ανακριτή σήμερα ο 55χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στην Καβάλα, μετά από εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο. Είχε συλληφθεί για βίαιη συμπεριφορά εναντίον συντρόφου του και στο παρελθόν.

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί αναμένεται να περάσει σήμερα Τρίτη (10/05) ο 55χρονος γυναικοκτόνος από την Καβάλα, ο οποίος στραγγάλισε την 43χρονη Αΐντα Παπαδοπούλου μέσα στο φαρμακείο της.

Ο 55χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Καβάλας που νοσηλευόταν εξαιτίας του αυτοτραυματισμού του -ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει- και σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, ο καθ’ ομολογίαν δράστης δεν μιλάει σε κανέναν ούτε στους γιατρούς, τους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ούτε στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Το βίαιο παρελθόν του γυναικοκτόνου

Ο 55χρονος δράστης της δολοφονίας της φαρμακοποιού και μητέρας δυο ανήλικων παιδιών, είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην συντρόφου του η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη μετά από ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με τη μηχανή του από το σπίτι της στην Αθήνα. Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε φανάρι, αυτός προσπάθησε να τη βγάλει από το αυτοκίνητο με τη βία. Μάλιστα, επιτέθηκε και κατά φίλης της χτυπώντας την στο πρόσωπο.

“Προμελετημένο το έγκλημα”, λέει ο δικηγόρος της 43χρονης

Ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού, Μανώλης Βονικάκης, έκανε λόγο για προμελετημένο δόλο στο έγκλημα του 55χρονου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ο κλασικός σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε, λόγω του βίαου χαρακτήρα του, ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Και γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο“.

Παράλληλα, ανέφερε πως έχει στα χέρια του στοιχεία που αποκαλύπτουν το βίαιο παρελθόν του δράστη, δηλώνοντας σχετικά:

“Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες από το περιβάλλον για λεκτική βία και απειλές. Έχω, επίσης, στα χέρια μου στοιχεία για τη βάναυση συμπεριφορά του συζύγου σε προηγούμενες συντρόφους. Μία δε εκ των οποίων, του είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή προσωπικότητας πριν από 10 χρόνια“.

“Όλη η συμπεριφορά του μετά την πράξη, δείχνει ότι ο δράστης ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Είναι συγκλονιστικό αυτό. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ήταν ιατρικός επισκέπτης, είχε στοιχειώδεις γνώσεις ανατομίας. Ίσως το έκανε για να εκμαιεύσει μετά ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας. Γι’ αυτό επικοινώνησε και με την αστυνομία“, κατέληξε ο κ. Βονικάκης.

Ο κ. Βονικάκης επέμεινε στο προμελετημένο έγκλημα και στις δηλώσεις που έκανε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ενώ μίλησε για βασανιστικό θάνατο της 43χρονης.

“Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά το βίαιο χαρακτήρα των γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνωρίζανε τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Άιντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, αρχίσανε πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους”, είπε χαρακτηριστικά.

Βασανιστικός ο θάνατος της Άιντας

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (06/05) η ιατροδικαστική εξέταση της43χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, η γυναίκα δολοφονήθηκε το απόγευμα της προηγούμενης μέρας μεταξύ 16.30 με 17.00. Από την ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώθηκε ότι η αιτία θανάτου της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός και ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Η γυναίκα έφερε εκδορές στην τραχυλική χώρα από τα νύχια και τα δάχτυλα του δράστη, οι οποίες προφανώς προκλήθηκαν στη διάρκεια του στραγγαλισμού. Επιπλέον, η γυναίκα έφερε κάταγμα υοειδές οστού, τραύμα το οποίο είναι σύνηθες στις περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα