Γυναικοκτονία στην Καβάλα: “Ήταν προμελετημένο το έγκλημα”, λέει ο δικηγόρος της 43χρονης

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: “Ήταν προμελετημένο το έγκλημα”, λέει ο δικηγόρος της 43χρονης
Το φαρμακείο της 43χρονης στην Καβάλα INTIME NEWS

Για στοιχεία που έχει στα χέρια του και αποκαλύπτουν το βίαιο παρελθόν του 55χρονου συζύγου, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης. Γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα. Αύριο απολογείται ο δράστης.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καβάλας μετά την δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού από τον 55χρονο σύζυγό της, η κηδεία της οποίας τελέστηκε χθες σε κλίμα οδύνης, ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού, Μανώλης Βονικάκης, έκανε λόγο για προμελετημένο δόλο στο έγκλημα του 55χρονου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ο κλασικός σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε, λόγω του βίαου χαρακτήρα του, ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Και γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο”.

Παράλληλα, ανέφερε πως έχει στα χέρια του στοιχεία που αποκαλύπτουν το βίαιο παρελθόν του δράστη, δηλώνοντας σχετικά:

“Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες από το περιβάλλον για λεκτική βία και απειλές. Έχω, επίσης, στα χέρια μου στοιχεία για τη βάναυση συμπεριφορά του συζύγου σε προηγούμενες συντρόφους. Μία δε εκ των οποίων, του είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή προσωπικότητας πριν από 10 χρόνια“.

“Όλη η συμπεριφορά του μετά την πράξη, δείχνει ότι ο δράστης ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Είναι συγκλονιστικό αυτό. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ήταν ιατρικός επισκέπτης, είχε στοιχειώδεις γνώσεις ανατομίας. Ίσως το έκανε για να εκμαιεύσει μετά ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας. Γι’ αυτό επικοινώνησε και με την αστυνομία“, κατέληξε ο κ. Βονικάκης.

Ο κ. Βονικάκης επέμεινε στο προμελετημένο έγκλημα και στις δηλώσεις που έκανε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ενώ μίλησε για βασανιστικό θάνατο της 43χρονης.

“Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά το βίαιο χαρακτήρα των γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνωρίζανε τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Άιντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, αρχίσανε πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους”, είπε χαρακτηριστικά.

Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε χθες, Κυριακή (08/05), η κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού, όπου συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν για να της πουν το τελευταίο “αντίο”.

Ανήμερα της γιορτής της μητέρας, τα δύο ανήλικα παιδιά του θύματος συνόδευσαν τη μητέρα τους στην τελευταία της κατοικία, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, την ίδια μέρα, ο δράστης έκανε μια ανάρτηση στα social media μέσα από το νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τον γάμο του με την 43χρονη.

“Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά. Με σύννεφα στολισμένη. Ντυμένη νύφη στους Θεούς”, έγραψε, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των συγγενών της 43χρονης φαρμακοποιού.

Απολογείται την Τρίτη ο δράστης

Ο 55χρονος γυναικοκτόνος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Καβάλας το πρωί της Τρίτης (10/05), ενώ στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς από το κρεβάτι του νοσοκομείου, είπε:

“Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Εκεί λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μια φορά να μην φύγει από το σπίτι, να μην με εγκαταλείψει. Μου είπε: “Θα ζητήσω διαζύγιο, είμαι αποφασισμένη”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα ξαφνικά στον λαιμό, χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα