Κεχαγιόγλου για επίθεση με βιτριόλι: “Ήθελε να σημαδέψει για πάντα, όχι να σκοτώσει”

Κεχαγιόγλου για επίθεση με βιτριόλι: “Ήθελε να σημαδέψει για πάντα, όχι να σκοτώσει”
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου στα "Μεσάνυχτα" Youtube

Ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι, μίλησε για την υπόθεση και τα εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεωνόρας Μελέτη βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας (15/06) ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος μίλησε για την 30χρονη πορεία του στον χώρο της δικηγορίας, τις πολύκροτες υποθέσεις που ανέλαβε τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην συνταρακτική επίθεση με βιτριόλι.

Αναφέρθηκε στις υποθέσεις εγκλημάτων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και που τον έβαλαν στο στόχαστρο έντονης κριτικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Επιλογή αδικημάτων δεν κάνω όπως κάποιοι συνάδελφοι που λένε εγώ δεν αναλαμβάνω αυτά τα αδικήματα. Υπεράσπιση δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά ο συνήγορος πρέπει να επιδιώξει την αθώωση του εντολέα του. Φυσικά και έχεις συναισθήματα, έχοντας μπροστά σου τα θύματα ή τις οικογένειές τους, αλλά τα κρατάς για εσένα”.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση της 35χρονης φερόμενης ως δράστιδας για την επίθεση με καυστικό υγρό στην 34χρονη Ιωάννα, αναφέρθηκε στην ψυχρή στάση της πελάτισσάς του και την κακή της ψυχολογία, καθώς και τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στη συνεργασία του μαζί της.

Όπως είπε:

“Πρέπει η ίδια να δώσει τις εξηγήσεις της. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε τηρεί μια στάση αποστασιοποίησης και άρνησης. Εγώ θα είμα δίπλα της. Υπάρχουν πράγματα που ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ακούω και για εισφορά νέων στοιχείων. Εγώ την συνεβούλευσα να πει την αλήθεια, γιατί προκύπτει από την δικογραφία εμπλοκή της στην υπόθεση. Δεν λέω ενοχή της, λέω εμπλοκή της κατά κάποιο τρόπο. Οπότε, η καλύτερη υπεράσπιση είναι η αλήθεια. Αν το έπραξε, να πει γιατί το έπραξε και ποια ήταν τα κίνητρά της, ώστε να μπορέσω εγώ να αναδείξω αυτά τα κίνητρα και να την βοηθήσω με τις συμβουλές μου. Όμως, δεν απολογούμαι εγώ. Εκείνη απολογείται, οπότε εκείνη κρατά το κλειδί των εξελίξεων. Βρισκόμαστε στο τέταρτο 24ωρο που είναι άυπνη και χωρίς φαγητό. Είναι ήδη επιβαρυμένη και η σωματική και η ψυχολογική της κατάσταση. Αλλά αυτό δεν είναι κάποιο υπερασπιστικό κόλπο, δεν κερδίζουμε τίποτα. Είναι τόσο ακραίο αυτό που συνέβη. Είναι ένας κανονικός και ομαλός άνθρωπος αυτός που το έπραξε; Αυτό θα το απαντήσουν οι επιστήμονες και όχι οι δικηγόροι. Και αυτό θα φανεί στην πορεία”.

Ο γνωστός ποινικολόγος, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δίωξη που ασκήθηκε στην 35χρονη, η οποία απολογείται στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης (16/06), λέγοντας:

“Εναντίον της Έφης ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Δικαίωμα του Εισαγγελέα να το κάνει, με βάση τα στοιχεία που είχε. Αυτή είναι η δουλειά του. Εγώ από την πλευρά μου εξέφρασα την νομική μου άποψη, καθαρά, δεν είπα ότι αδικήθηκε. Είπα ότι η δίωξη δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Έπρεπε να διωχθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αυτός που διαπράττει ένα τέτοιο αδίκημα θέλει να καταστρέψει, να κάψει, να σημαδέψει για πάντα. Δεν θέλει να σκοτώσει. Όποιος θέλει να σκοτώσει, παίρνει ένα πιστόλι και σκοτώνει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα