Κεχαγιόγλου σε Ιωάννα: Μη με παρεξηγήσεις, θα κάνω απλώς τη δουλειά μου

Κεχαγιόγλου σε Ιωάννα: Μη με παρεξηγήσεις, θα κάνω απλώς τη δουλειά μου
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου φτάνει στο δικαστήριο. SOOC

Στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία κάθισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα επίθεσης με βιτριόλι. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης τής εξέφρασε τη συμπόνια του.

Φορώντας την ειδική μάσκα και ένα μαντήλι στα μαλλιά, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της άγριας επίθεσης με το βιτριόλι, κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου για να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Η γυναίκα δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη, η οποία αποφάσισε να μην παραστεί στο δικαστήριο σήμερα, όπως δικαιούται. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας η Ιωάννα συνομιλούσε με τους δικηγόρους της, σχολιάζοντας ότι δεν ενοχλήθηκε από την τόσο έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο.

Λίγο, αργότερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα της άγριας επίθεσης, ζητώντας από το θύμα να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του. 

Η διαδικασία ξεκίνησε μισή ώρα πριν τις 9 το πρωί, με την κλήρωση ενόρκων.

Στην εκφώνηση του ονόματός της κατηγορούμενης, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ειναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου φτάνει στο δικαστήριο. SOOC

Ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας η κατηγορούμενη

Τη θέση της κατηγορουμένης Έφης επί της ενοχής ή μη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας εξέφρασε στο δικαστήριο ο συνήγορος Σάκης Κεχαγιόλγου.

Εξαιτίας της απουσίας της κατηγορούμενης ο λόγος δόθηκε στο δικηγορο της ο οποίος αποδέχθηκε την πράξη, αλλά επέμεινε όπως και κατά την ανάκριση, ότι δεν πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Όλόκληρη η τοποθέτηση έχει ως εξής:

«Και ατομικώς και οι συνάδελφοι μου εκφράζουμε τη συμπάθεια στο θύμα μας. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά δεν έχει σχέση με τα νομικά αλλά με τον ανθρώπινο πόνο. Θα μπορούσαμε να είμαστε ανάποδα με τους συναδέλφους μου.

Υποχρέωση μου να εκφράσω τη συμπάθεια και συμπαράσταση για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται και θα βρίσκεται πολλά χρόνια.

Η έκφραση της συμπάθειας δεν θα μας αποκλείσει από τα καθήκοντά μας. Το τί θα πει για τις κατηγορίες θα το πει στο οικείο δικονομικό χρόνο.

Η θέση της είναι ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι νομικά λανθασμένο. Η πράξη είναι ομολογούμενη ως προς τα πραγματικά περιστατικά. Υπάρχει διαφωνία για το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Είναι κλασσική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Από την απολογία της και από το βούλευμα προκύπτει ο πραγματικός σκοπός ήταν να τραυματίσει το θύμα. Η νομολογία αυτό αναφέρει εδώ και 1,5 αιώνα.

Η θέση της υπεράσπισης είναι να μετατραπεί η κατηγορία σε κακούργημα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αυτός είναι ο μοναδικό σκοπός μας σε αυτή τη δίκη, ο σωστός νομικός χαρακτηρισμό. Την αλήθεια ψάχνουμε όλοι.

Βεβαίως και ομολογεί ότι είναι η δράστης αλλά διαφωνούμε στο χαρακτηρισμό της πράξης. Αυτό λέει η νυν υπάρχουσα νομοθεσία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα