Κέρκυρα: Η Δήμαρχος έκανε σποτ για το Μένουμε Σπίτι και πήγε στην παράνομη Θεία Λειτουργία

Κέρκυρα: Η Δήμαρχος έκανε σποτ για το Μένουμε Σπίτι και πήγε στην παράνομη Θεία Λειτουργία
Η Δήμαρχος Κέρκυρας στην παράνομη Θεία Λειτουργία corfupress.com

Η Δήμαρχος Κέρκυρας ήταν ανάμεσα στους επισήμους που παρέστησαν στην παράνομη Θεία Λειτουργία. Τι έλεγε πριν από λίγες μέρες σε σποτ της κατά του κορονοϊού.

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Κέρκυρα, καθώς την Κυριακή των Βαΐων (12/4) τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Νεκτάριο, παρουσία επισήμων, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε και η Θεία Μετάληψη, πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Corfupress.com, η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας, με την παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα.

Ανάμεσά τους ήταν, μάλιστα, και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η οποία πριν από μερικές μέρες καλούσε τους πολίτες με σποτ να “μείνουν σπίτι“, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, καθώς και δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.

Το σποτ της Δημάρχου για το “Μένουμε Σπίτι”

Πριν από μερικές μέρες, συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου, η Δήμαρχος Κέρκυρας καλούσε τους πολίτες να “μείνουν σπίτι” μέσω ενός βίντεο.

Στις 25 Μαΐου η δίκη του Μητροπολίτη Νεκτάριου

Για τις 25 Μαΐου όρισε ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, την τακτική δικάσιμο του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

Ο μητροπολίτης πήγε στον εισαγγελέα Κέρκυρας, λίγα λεπτά πριν τη 1 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο σε λιγότερο από μία ώρα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Γιάννη Κοντό, τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό και έναν ιερέα.

Ο μητροπολίτης δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός του, Ιωάννης Κοντός, «η κατηγορία είναι πλημμέλημα και οι πιθανές κυρώσεις θα έχουν ποινικό χαρακτήρα».

Αυτή την ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη, καθώς και οι δύο, αλλά και άλλοι πιστοί, παρευρέθηκαν την Κυριακή (12/4) στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα