Κέρκυρα: Στα ίχνη κυκλώματος που “λάδωνε” για διπλώματα οδήγησης

Κέρκυρα: Στα ίχνη κυκλώματος που “λάδωνε” για διπλώματα οδήγησης
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Σε εξέλιξη έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών που σε συνεργασία με Σχολές Οδηγών της Κέρκυρας εξέδιδαν επί πληρωμή διπλώματα οδήγησης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που αφορά επίορκους δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών, οι οποίοι σε συνεργασία με Σχολές Οδηγών της Κέρκυρας φέρονται ότι εξέδιδαν μαζικά, επί πληρωμή, διπλώματα οδήγησης.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και δεν έχουν γίνει επ’ αυτοφώρω συλλήψεις, ενώ με την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η δράση του κυκλώματος αυτού φέρεται να ήταν πολυετής και τα έσοδά τους από την παράνομη αυτή δραστηριότητα τεράστια.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη αποτελεί προϋπόθεση για την περιφέρεια η εξάρθρωση του οποιουδήποτε κυκλώματος. Απ’ το παρελθόν υπάρχουν υπόνοιες ότι υπήρχε θέμα με τις εκδόσεις των διπλωμάτων και γι’ αυτό τον λόγο αυτό μέριμνα της περιφέρειας ήταν να αλλάζουν τα πρόσωπα σε αυτές τις θέσεις ώστε να μην υπάρχει μονιμοποίηση που δημιουργεί ενδεχομένως τέτοια φαινόμενα.

Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε στο News 24/7, «πρόσφατα είχαν αλλάξει οι επικεφαλής των τμημάτων. Η περιφέρεια διενεργεί αυτή τη στιγμή εσωτερικές ανακρίσεις και ελέγχους στους φακέλους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο υφίσταται θέμα, ενώ συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία προκειμένου να παρέχει όλες τις λεπτομέρειες για περαιτέρω ελέγχους. Η καταγγελία στην εισαγγελία Αθηνών είναι σοβαρή και ως τέτοια εξετάζεται».

Ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου που έχει προτείνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης. Σύμφωνα με όσα προτείνονται θα υπάρχουν κάμερες που θα ελεγχόμουν τη διαδικασία εξέτασης καθώς και περισσότερες δοκιμασίες για την καταλληλότητα του οδηγού. Αυτές οι συνθήκες θα εξασφαλίσουν το αδιάβλητο της διαδικασία κάτι που όπως φαίνεται είναι αναγκαίο και μετά απ’ αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό στην Κέρκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα