Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο επικήδειος λόγος του Παύλου – “Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα”

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο επικήδειος λόγος του Παύλου – “Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα”
REUTERS/STOYAN NENOV/POOL

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο κατά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη. "Θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας"

Ιδιαίτερα συγκινημένος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, κατά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών.

“Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας. Στερήθηκες νέος τον πατέρα σου. Τήρησες όμως την παρακαταθήκη του.

Δόξασες τη χώρα με το χρυσό μετάλλιο το 1960. Έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και στην πατρίδα μας. Ήταν μια δύσκολη εποχή όταν ανέβηκες στο θρόνο, με συγκρούσεις και πάθη αβυσσαλέα και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς.

Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες και αναζήτησες τρόπο ανατροπής των πραξικοπηματιών. Η προσπάθειά σου απέτυχε αλλά δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μίας νέας αιματοχυσίας. Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου, δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού.

Η αγάπη σου για την νεολαία, για την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος.

“Η αποφασιστική επιρροή στην εκλογή της Αθήνας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 ήταν μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου” συμπλήρωσε.

“Η οικογένεια ήταν το παν για εσένα και την μητέρα μας. Πάντα πιστεύατε ότι είναι το θεμέλιο της κοινωνίας. Μαζί δημιουργήσατε μία μεγάλη οικογένεια που την ενώνει άρρηκτα η έννοια του καθήκοντος για την πατρίδα. Ο Θεός σάς αξίωσε, πατέρα, να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας. Που αγάπησες όσο τίποτε άλλο σε όλη σου τη ζωή.

Όπως μας δίδαξες, όλα αυτά τα χρόνια, εμείς τα παιδιά σου τα εγγόνια σου που είναι το μέλλον της οικογένειας, εδώ και στη διασπορά, θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και στην Ελλάδα.

Η ισχύς μου, η αγάπη του λαού, ήταν και πάντα θα είναι ο κανόνας της οικογενείας μας. Για εμάς, όμως, και για κάθε Έλληνα, η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα για αυτήν. Καλό ταξίδι”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα