Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: Άμεσα άλλες 50 ΜΕΘ

Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: Άμεσα άλλες 50 ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία άλλων 50 ΜΕΘ μετά το τέλος της σύσκεψης με τους προέδρους της 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης.

Η ασφυκτική πίεση που αντιμετωπίζουν τα τοπικά νοσοκομεία και η κάλυψη των ΜΕΘ με αμείωτους ρυθμούς, σε συνδυασμό με την το υψηλό ποσοστό θετικότητας στην πόλη οδήγησαν τον Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί, ο υπουργός Υγείας είχε έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους των δύο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας, που έχουν υπό την ευθύνη τους όλες τις μονάδες υγείας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και με λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους, από τους οποίους ενημερώθηκε για την ανησυχητική επιδημιολογική πορεία.

Όλα τα παραπάνω και κυρίως ο κίνδυνος για κορεσμό των μονάδων υγείας οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων, τα οποία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία 50 επιπλέον μονάδων εντατικής θεραπείας στην ευρύτερη περιοχή, πέρα από τις 50 νέες που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Οι νέες κλίνες ΜΕΘ θα αναπτυχθούν ως εξής: 6 στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, 5 στο Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Νοσοκομείο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη επίσης

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς από την Τρίτη μέχρι σήμερα έγιναν 25 διασωληνώσεις και συνολικά 86 εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής.

Επίσης, ανέφερε πως όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως μία υγειονομική περιφέρεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ το οποίο θα κληθεί να βάλει c-130 για τη μεταφορά ασθενών. Ακόμη τόνισε ότι θα υπάρχει και η συνδρομή ιδιωτών γιατρών.

Πέρα από τα παραπάνω και εφόσον απαιτηθεί υπάρχει και τρίτη φάση υγειονομικής ενίσχυσης, για το οποίο δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα