Κινηματογραφική ληστεία με στόχο τα Rolex και τα μετρητά τριών εμπόρων ρολογιών

Κινηματογραφική ληστεία με στόχο τα Rolex και τα μετρητά τριών εμπόρων ρολογιών

Οι δράστες προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς φορώντας μπλε φόρμες και τοποθετώντας φάρο σε κλεμμένο όχημα για να σταματήσουν τα θύματά τους στην Αττική Οδό, μόλις επέστρεψαν αεροπορικώς από το Μόναχο της Γερμανίας

Μιλημένη θεωρούν οι Αρχές πως ήταν η ληστεία που έγινε σε βάρος τριών εμπόρων πολυτελών ρολογιών από τρεις αλλοδαπούς ένοπλους ληστές που προσποιήθηκαν μάλιστα τους αστυνομικούς το περασμένο βράδυ στην Αττική Οδό, λίγο πριν τα διόδια Κορωπίου.

Οι τρεις έμποροι εκ των οποίων ο ένας διατηρεί και κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Συντάγματος, είχαν μεταβεί στο Μόναχο της Γερμανίας για ένα παζάρι πολυτελών ρολογιών που γίνεται εκεί κάθε δύο μήνες και είχαν πάει για να στήσουν και εκείνοι το δικό τους περίπτερο και να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους. Επέστρεψαν αεροπορικώς, περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής και στις αποσκευές τους είχαν περίπου 40.000 ευρώ σε μετρητά και ρολόγια, μεταξύ των οποίων και Rolex, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

Και οι τρεις αποχώρησαν μαζί με το τζιπ του εμπόρου που διατηρεί κατάστημα στο Σύνταγμα και κατά τη διάρκεια  της επιστροφής τους, λίγο πριν τα διόδια Κορωπίου επί της Αττικής Οδού ένα πρόσφατα κλεμμένο Audi A3 ό τν περιοχή της Γλυφάδας με φάρο περιπολικού, τους έκανε σήμα να σταματήσουν. Οι έμποροι σταμάτησαν και μέσα από το Audi βγήκαν τρεις ένοπλοι άντρες που φορούσαν μπλέ φόρμες, όμοιες με αυτές της Αστυνομίας και τους ανάγκασαν με την απειλή των όπλων να βγούν από το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια και υπό την απειλή πάντα των όπλων αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους  και το τζιπ και τράπηκαν σε φυγή με αυτό και το κλεμμένο Audi. Σαστισμένοι οι έμποροι περπάτησαν μέχρι τα διόδια όπου κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ λίγη ώρα μετά εντοπίστηκαν και τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα καμμένα επί της οδού Αγίων Αναργύρων στο Κορωπί, έξω από το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας που ερευνά την υπόθεση, θεωρούν πως πρόκειται για καθαρά μιλημένη ληστεία και πως οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά ποιους και τι «χτυπούσαν», ενώ δεν έδωσαν καμία σημασία στα αυτοκίνητα που είχαν επίσης καρπωθεί και αντιθέτως τα έκαψαν για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.

SHARE:

24Media Network